Havaintokohteet ja havaitseminen > Galaksit ja galaksiryhmät

M31 - Andromedan galaksi

(1/180) > >>

Vesa Kankare:
Tässä viimeisin otos Andromedan galaksista. Kokeilin laittaa sekaan myös H-alfaa korostamaan HII alueita. Valotusta saisi olla enemmän, mutta kyllä sieltä jotain sumuja erottuu...Lisätietoja ja isompia versioita löytyy Blogista

Mikko Päivinen:
 Aivan sika hieno kuva! Sulla on tosiaan hanskassa järkkärillä kuvaaminen!

jmantyla:
On hieno kuva, mutta onpa tuota valotettukin tunti.  Viime yö 15.-16.9. oli todella kirkas ja se mahdollisti ds-kohteiden kuvaamisen.
Sain myös tähän asti parhaan kuvani M31:stä, vaikka valotusaika on vain 7,5 minuuttia:

Tässä K3CCDToolsilla pinottuna 5x90 s. ISO1600 500/f5, yksi musta ruutu *istD.
Säästä vielä sen verran, että viime yö oli kirkas ja kylmä.  Lämpötila oli +5 asteen tienoilla, kun valotin M31:tä.  Kenno kohisee vähemmän kymässä ja se mahdollistaa heti pitemmät valotusajat. Elokuun helteillä kenno alkoi kohista häiritsevästi 45-60 sekunnin kohdalla jo ISO800 herkkyydellä.

JM

Lennu:
Ei oo mulla suotimia eikä kovin ihmellisiä kuvausvälineistöjä, mutta olipas mukavaa nähdä vanha harmaa tuhnu Stadin valosaasteen seasta ihan vaan kiikareilla!

mika mill:
Jos joku eilen illalla suuntasi putkensa M 31:een. Näky oli uskomaton ainakin täällä Lahti / Nastola suunnalla. Visuaalisestikin molemmat tummat pitkulaiset pölyvyöt hyppäsivät suoraan silmille kuten Veskun ja Mäntylän kuvistakin samaiset yksityiskohdat voi nähdä.

T: Mika

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta