Ohjeita kuvien lähettämisestä

Aloittaja Riqis, 03.02.2010, 12:15:18

« edellinen - seuraava »

Riqis

Hei vaan kollegat,

Tässä viestissä oli toiveita koskien kuvien lähetystavasta Tähdet ja avaruus -lehden kuvagalleriaan. Ne on vanhentuneina poistettu. Ajantasainen tieto aiheesta löytyy alla olevasta seuraavasta viestistä.
Marko Pekkola / www.avaruus.fi

Riqis

#1
Tänään on otettu käyttöön uusi tapa lähettää kuvia Tähdet ja avaruudelle. Tämän idean keksi aikoinaan Timpe eli Timo Inkinen, jolle lämpimät kiitokset.

Toimitus on jo pitkään käynyt läpi Taivaanvahdin ennen jokaisen kuvagallerian kokoamista. Ja tänään julkaistu uusi vahdin versio mahdollistaa täysreso-jpg:ien varastoinnin julkisen käyttöliittymän ulkopuolella.

OHJEET:
1.) Sen sijaan, että lähettäisit Tähdet ja avaruudelle esim. kahdeksan kertaa vuodessa erikseen maililiitteinä kuvia, voit vain jatkaa kuvallisten havaintojen laittamista tuoreeltaan Taivaanvahtiin.
2.) Perinteisten vain 1000 pikselin kuvien sijasta suosittelen lataamaan täysreso-jpg-kuvia, joiden koko on korkeintaan 15 megaa.
3.) Täysresokuvat jäävät nyt talteen, ja ovat tätä tarkoitusta varten vain ylläpidon haettavissa. Julkisesti tulee edelleenkin näkyviin vain 1000 pikselin näyttökuvia.

T+a tai Ursa ei edelleenkään käytä Taivaanvahdin kuvia julkaisutarkoituksiin painetussa lehdessä tai kirjoissa ilman lupaa kuvaajilta, joten pyydämme lupaa julkaisuun erikseen ja maksamme julkaistuista kuvista vanhaan tapaan kuvapalkkiot.   

Parh. terv.
Marko
Marko Pekkola / www.avaruus.fi

jussi_k_kojootti

jussi kantola / oulun arktos
CG-5 GOTO + KWIQ-guiding + SW80ED  // 10" dobson // canon eos 450d mod & 400d / ASI 120MM
http://astrobin.com/users/jussi_k_kojootti/
http://oulunarktos.fi/

Timpe

Lainaus käyttäjältä: Riqis - 28.01.2014, 21:21:27
3.) Täysresokuvat jäävät nyt (vähintäänkin väliaikaisesti) talteen, ja ovat tätä tarkoitusta varten vain ylläpidon haettavissa. Julkisesti tulee edelleenkin näkyviin vain 1000 ja 200 pikselin näyttökuvia.

Hyvä kun ideani  kelpasi! :smiley: (Tuo taisi olla enempi vahinko-sellainen, kun mietin ääneen miksei noita tarpeita voisi yhdistää ja joku solmi sitten tuosta irtonaiset langanpäät yhteen purnaukseni jälkeen.) Muutenkin tuo menee nyt juuri oikein eli täysresokuvat ovat vain ylläpidon saatavilla, kun tuolla verkossa on ties mitä lieroja liikenteessä.
Kiitos siis täältäkin!
- Timo Inkinen