Canon R6 Mark II Filtterit

Aloittaja VeijoT, 02.12.2023, 16:24:56

« edellinen - seuraava »

VeijoT

Joo Rawtherapeella ja gimpillä säätelin ensin värejä. Tuossa vähän sinisempi versio, jolloin juokseva mieskin sai sinistä hieman.

https://avaruus.kuvat.fi/kuvat/Avaruuskuvat/2024/Orion_testi.jpg?img=medium

VeijoT

Tässä vertailun vuoksi Sony A7S modatulla kameralla otettu kuva noin 6 vuotta sitten 2017.
Tuossa tuo sininen tuli hyvin esille, sekä juoksumiehen ja orion sumun välissä olevat ruskeat sävyt. Valotusta tässä oli 3x120 sek 800mm 1/4 putki.

Tässä linkki modaamattomalla kameralla Canon R6 Mark II. Unohtui kokeilla tämän kameran HDR versio suoraan kamerassa, silloin kamera ottaa 6 erillistä kuvaa peräkkäin eri valotuksilla ja yhdistää ne. Sopisi varmaan tuolle keskiosalle hyvin.
https://avaruus.kuvat.fi/Kuvausvalineet/Canon_R6_MarkII/slides/Orion.jpgMurtsi

Moi, käytin kuvaasi photarissa ja säädin levelsillä mustaa ja valkeaa pistettä tarpeen mukaan.. Näytti siltä, että vihreä ja sininen kanava on leikkaantunut valkoisesta päästä, tuolla yksinkertaisella toimenpiteellä väritkin alkoivat näyttämään suunnilleen oikeilta, olet käsitellyt kuvaasi jo valmiiksi, joten täydellistä ei tuosta kuitenkaan tullut  :cheesy:

Liitteenä havaintokuva, mitä tein...

VeijoT

Ok Hyvin tehty. Itse ihmettelin myös että kun on modaamaton kamera niin onnistuin hukkaamaan sinisen kanavan jonka pitäisi tulla lähes esteettä. Tumman punaisessa päässä lähellä ir aluetta se vaatisi sen ir leikkaavan filtterin poiston. ( en kuitenkaan tähän lähes uuteen sitä tee )

Alkuperäinen käsittelemätön kuva ( kuvat ) oli melkein kauttaaltaan sinertäviä josta lähdin tekemään, olis pitänyt custom väritasapaino tehdä taivaalta jota kuvasin jo heti alkuunsa.