MFT-kennolla tähtikuvaukseen?

Aloittaja Kultainto, 21.02.2023, 13:21:50

« edellinen - seuraava »

Kultainto

Hei!
Pahoittelut jos kysymykseen on jo vastattu joskus. En pikaisella haulla löytänyt lankaa aiheesta, joten uskaltaudun kysymään tyhmiä. Eli, olen siis täysi aloittelija mitä tulee tähtikuvaukseen ja tavan harrastelija mitä tulee perinteisiin kuvauksiin. Aihe kuitenkin hieman kiinnostaa, mutta pohdin kannattaako edes lähteä pakkaseen värjöttelemään jos omaan ainoastaan olympuksen mft-kennoisen rungon? Tulisiko kennon olla fullframe tai edes aps-c? Onko tällä lopulta mitään käytännön väliä? Objektiivi olisi kyllä kohtuullinen perinteistä kuvausta ajatellen (40-150mm (+ tarvittaessa 1,4x telekonvertteri)), mutta en ole siitäkään varma kuinka toimii käytännössä tähtien kanssa. Haaveilenko tähtikuvauksesta turhaan tällä kokoonpanolla? Saisinko näkyviin ihan asioita, kuten saturnuksen renkaita tai tähtisumuja, vai vaatiiko haaveet järeämpää kalustoa?

HarriR

No, olen värjötellyt pakkasessa 4/3 kokoisella kennolla varustetun kameran kanssa, joka on ihan tähtikuvaukseen tarkoitettu. Ja toinen tähtikuvauskamerani on vielä pienemmällä kennolla. Eli vastaus on kyllä, ihan hyvin voi kuvata Olympuksen 4/3 kokoisella kennolla kennon koon puolesta. Ja paljonhan järkkäreitä, ihan modaamattomia, tuohon hommaan käytetään. Et tarvitse siis aloituksessa uutta kameraa. Kameraoptiikoista zoomit eivät ole sieltä parhaasta päästä tähtikuvaukseen vääristymiensä ja pallon muotoisen tarkennustasonsa vuoksi. Ehkä hankit jonkin valovoimaisen laajakulman? Samyangin 12mm f:2 on hyvä ja halpa. Muitakin on.

Kultainto

Kiitos vastauksesta! Googlettelin/tubettelin heti tuota Samyangin 12mm:stä ja vaikuttaa kyllä olevan 10/10 yleisestikin. Kiitos! Ehdottomasti ostoslistalle. Voi valokuvaus. xD "Ala valokuvata. Se on halpaa ja hauskaa, sanoivat." Pft.