EQ6R latitude säätö

Aloittaja Lithos, 24.07.2023, 11:11:50

« edellinen - seuraava »

Lithos

Hei,

Olen suunnitellut mainitunlaisen jalustan hankkimista mutta sen ilmoitettu 65 asteeseen loppuva lat säätö huolettaa, kun asun täällä 65 asteen paremmalla(tai pahemmalla) puolella. Onko kukaan EQ6R jalustan omistaja kokeillut (tai voisiko kokeilla) olisiko sen säädöillä millään mahdollista päästä 65.5 - 66 asteen tienoille? Suunnitelmissa olisi pistää jalustaan kuitenkin pikkuisen kuormaa, niin tripodin jalkojen pituuksilla leikkiminen ei tunnu turvallisimmalta vaihtoehdolta.

- Mika
Mika Suoperä
Peilikaukoputket:
Sky-Watcher Explorer 200P, TAL-2M, Sky-Watcher Explorer 130PM
Linssikaukoputket:
Bresser Messier r102l, Celetron NexStar 102 SLT, Celestron 80ED
Jalustat:
2x EQ5, AZ4, HEQ5 Pro

siro46

Kyseisestä jalustasta minulla ei ole tietoa, mutta EQ5-jalustaan tein järeästä messinkipalasta uuden stopparin. Toinen vaihtoehto on tehdä/teettää kiila jalustapään ja kolmijalan väliin. Napatähtäyksen säädöstä tulee aavistuksen vaikeampaa, varsinkin napatähtäimen kanssa. Uudemmalla tekniikalla saattaa olla helpompaa.

-Matti

Disco Volante

Jos Latitude-säätö tuottaa ongelmia niin perehdy rinnakkaisversioon AZ-EQ6. Se ei käytä tuota vanhaa Vixen-systeemiä kahdella pultilla jonka säädöt loppuvat kesken (pultit taipuu tai joustaa). Se on muutenkin erittäinen monipuolinen laite, mutta ihan hieman kalliimpi.
Bresser Messier AR-152L & AR-102S, Skywatcher AZ-EQ6 Pro, Bresser EXOS-2 Synscan EQ-5 Pro
RTL-SDR/VSRT, HOC 76.2 x 1250
ZWO ASI294MC Pro & ASI224MC, 2 x T7 (W2568A), EOS 600D

VP

Yksi optio olisi varmaan teettää jollakin metallipajalla sopivaan kulmaan hiottu kappale jonka toinen pää sopisi kolmijalkaan ja toinen jalustaan. :huh:

Vesa Laakso

Mä muotoilin kemiellisella metallilla kiilan vanhemman mallin eq6 jalustan alkuperäisen kynnen jatkeeksi. Laitoin vielä jonkun prikan tai pellinpalan vahvikkeeksi/"liukupinnaksi" pultin kärkeä vasten, ettei pultin kärki kaiva kemiallisesta metallista muotoiltiin osaan uraa tms.
Alkuperäinen kynsi jota vasten pultin kärki osuu, on todella loivassa kulmassa pulttiin nähden meidän korkeuksilla joka taas johtaa siihen että pultti taipuu herkästi mutkalle. Tuosta 65 asteen valmistajan ilmoituksesta en tiedä, mielestäni säätö riittäisi 70 asteen tienoille mekaanisesti, ja kynttä rajummin muotoilemalla varmaan ylitsekin.
Liitteenä olevasta kuvasta selviää tuo kemiallisen metallin paikka kynnessä ja kuinka kynsi ottaa kiinni runkoon maksimiasennossaan.
*Ja tosiaan en osaa sanoa onko vanhemmilla ja uudemmilla minkä verran eroa rakenteissa.

GaryP

Miksei vaan säädä yhtä jaloilla lisää kulmaa?

Kari

Kari Pulkkinen
Espoo, Finland

Harrastus uudelleen lämpiämässä...