Laitepäivät 2023

Aloittaja op, 03.01.2023, 09:43:11

« edellinen - seuraava »

op

Terve

Laitepäivät pidetään jälleen Tähtikalliolla ja tänä vuonna hieman aikaisemmin eli jo 24-26.3. Tälläkin kertaa voi osallistua myös etänä ja oletettavasti myös osa esityksistä tapahtuu verkossa.

Jos sinulla on esitysideoita ja mielellään niille myös esittäjä, lähetä viestiä minulle osoitteella
olli-pekka.joronen@kolumbus.fi, tai havaintovälineryhmän osoitteella havaintovalineet@ursa.fi

Tarkempia ohjeita kerrotaan myöhemmin kun tiedämme enemmän esityksistä ohjelma alkaa hahmottua.
Ilmoittautumislomake julkaistaan viim. helmikuussa.

t. OP

A.t.o.m.i


op

Terve

Tänä vuonna ohjelma jää hieman aiempia vuosia suppeammaksi mutta on mielestäni kuitenkin varsin mielenkiintoinen. Uutena piirteenä on paikallisyhdistysten kasvanut panos tulemalla esittelemään heidän toimintaansa.

Vaikka laitepäivät kestävät koko viikonlopun, "virallinen" ohjelma rajoittuu tänä vuonna lauantaihin ja siksi seuraavassa esitellään vain sitä.

Ohjelma lauantaina 25.3.:
11.00-11:45 Ville Puoskari: "Etäobservatorioiden ongelmanratkaisu ja laitevikojen korjaus etänä"
11:45-13:00 lounastauko
13.00-13:45 Jari Saukkonen: "3 nm suodattimet nopealla optiikalla, hyötyä vai rahanmenoa?"
13:45-14:30 yhteiskuva ja kahvitauko
14:30-15:30 Tapio Korhonen: "Opteonin peilihankkeista"
16:00-16:45 UrSalo (Pekka Mikkola): "UrSalon käytössä oleva havaintolaitteisto"
16:45-17:30 Joensuun Seulaset (Janne Laukkanen): "Julkisen rahoituksen hakeminen, helppoako ja mihin rahat käytettiin"
17:30-18:15 Tampereen Ursa (Markku Lintinen): "Tampereen Ursan havaintolaitteisto ja ideoita kohti monipuolisempaa käyttöä"

Muutokset ohjelmaan ovat toki vielä mahdollisia ja niistä tiedotetaan, jos muutoksesta saadaan tieto ennen kyseistä viikonloppua. Jos seuraat esityksiä verkon kautta, niin huomioithan, että esitysten alkamisajat ovat ohjeellisia ja osa niistä saattaa olla lyhyempiä kuin ohjelmaan on merkitty. .

Vielä on muutama sänkypaikka vapaana, jos tulet Tähtikalliolle ja haluat yöpyä. Muistathan ilmoittautua, vaikka et yöpyisi. Laitepäivät alkavat perjantaina 24.3. n. klo 18 mutta luultavasti hätäisimmät tulevat paikalle jo ennen sitä. Laitepäivät päätyvät sunnuntaina 26.3. n. klo 12.

t. OP

xZot

Onko ketään menossa Espoon suunnasta ja olisi yöpymässä ? Kysyn lähinnä siksi että autojen määrää saadaan rajoitettua kun parkkipaikka ei ole niin laaja.

VeikkoM

Osoitteet Laitepäivien etäosallistumista varten

Zoomissa:
    Meeting ID: 829 7266 9814, Passcode: 862051

Youtubessa:
   https://www.youtube.com/c/ursanharrastustoiminta

- Zoomissa osallistuminen on vuorovaikutteisempaa eli voi esittää kysymyksiä luennoitsijoille chat-toiminnolla, Youtuben chattia ei välttämättä ehditä seurata
- Zoom-kokous avautuu aikaisintaan 15 min ennen ohjelman alkua, Youtube-livelähetys vasta ihan hetki ennen ohjelman alkua;  tarkastakaa ajantasaisin ohjelma Laitepäivien sivuilta https://www.ursa.fi/laitepaivat2023
- Zoom-sovelluksesta kannattaa olla käytössä suhteellisen tuore versio ja päivitys kannattaa tehdä etukäteen
- Zoom toiminee myös verkkoselaimella, suoraa linkkiä ei julkaista täällä, mutta sen saa ilmoittautumalla etäosallistujaksi.
Veikko Mäkelä
Kuu ja planeetat, Asteroidit ja komeetat, Tieteellinen yhteistyö, Tietotekniikka sekä Kerho ja yhdistystoiminta -harrastusryhmät


op

Hei

Laitepäivät vietettiin Tähtikalliolla jälleen onnistuneesti vaikka sää ei suosinut. Huono sää ei kuitenkaan vaikuttanut hyvään tunnelmaan ja mielenkiintoisiin esityksiin lauantaina. Osallistujia oli paikan päällä parhaimmillaan runsas 30 ja etänä esityksiä seurasi vielä n. 20 henkeä.
Kiitos vielä kerran kaikille osallistujille ja erityisesti esitysten pitäjille.

t. OP

HarriR

Kiitos esitysten pitäjille ja järjestäjille täältä etänä osallistuneeltakin, hienot systeemit meidänkin kannalta olitte tehneet.