Kirjoittaja Aihe: Aperatuuri maski vai liimalla peili kiinni, kas siinäpä kysymys.  (Luettu 483 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Snousi88

  • Meteoroidi
  • *
  • Viestejä: 8
150mm pääpeili (SW 150/750pds), oon nyt pari päivää tuossa tuommosta clip/aperatuuri maskia pyöritelly käsissä, että laitanko sen (peili pienenee noin 140mm kokoiseksi) vai meenkö suoraan sillä että liimaan peilin kiinni säätökehykseen.

Kokemuksia tai arveluita, maskaamalla tietysti saavuttaa myös vähän ehkä kontrastia, mut liekkö se puottaa f-lukuakin samalla -> valonkeruu kärsii. Toisaalta maski olisi purettavissa tarvittaessa. Toisaalta en keksi mitään olennaista käyttöä nuille klipsuille ruuveineen, kuin peilin pitämisen paikallaan, uskon että joku tujuhko rakennusliima tekis kyllä saman. Toisaalta, paljas peili on toiminut tähänkin saakka, poislukien clipsien aiheuttamat ylimääräiset suherot tähdissä yms.

Menemättä nyt esim liimojen mekaanisiin ominaisuuksiin sen enempää, tuleeko mieleen selkeää etua jommastakummasta  tavasta? Johtuen liiman luonteesta, kumpikin ei ole helposti kokeiltavissa :D

Kai voisi ajatella, että perimmäinen kysymys lienee, että kannattaako aperatuurin pienentäminen vaihdossa parempaan kontrastiin, vai koettaa poistaa klipsit kokonaan yhtälöstä ja kuvasta  :huh:

Kummallakin tietty nyt ainakin teoriassa saavuttaa sen mikä prioriteettilistalla ykkösenä, parantaa tähtiä kuvissa.

Lukenut tosiaan monia vastaavia kokemuksia että myös kontrasti parantunut, mutta sepä se sai ihmettelemään että onko monikin poistanut klipsit kokonaan.

No niin, no joo, kolmantena vaihtoehtona on tehdä uusi maski joka menee vain 1.5-2mm peilin päälle puoleltaan, toimien kiinnityksenä sekä maskina reuna-alueelle.

Hmph, ja minäku arvelin että tämä ei vaadi mitää mietintöjä, tekee vaan  :angry: :rotfl:

Poissa mistral

  • Rinnakkaisuniversumi
  • *****
  • Viestejä: 2671
Mitä jos klipsejä lyhentää sen verran kuin uskaltaa?
Liima saattaa muuttaa peilin muotoa ja tehdä soikeat tähdet.

Poissa Snousi88

  • Meteoroidi
  • *
  • Viestejä: 8
Juu, taidan kokeilla ensin sen kapean maskin, ennenku liimaan ainakaan, näyttää olevan muuan huomioitava asia siinä että saa hyvän tuloksen, ni varmempi näin.

Tuossa jos jää klipsiä näkymään yhtään, ni ne tuo kuvaan sitä ja tätä, mikälie siinäki, mut tosi herkästä näkyy ottaa laidasta häröjä.

Mulla on tämmönen ajankulu-käpistely tuon 150pds:n kans menossa, vähä ikäänku testailen sitä ja tätä et millä saa halppiksesta paremman vai huonontaako entisestään :D