Kirjoittaja Aihe: Cygnus 2023 Houtskarissa 27.-30.7.2023  (Luettu 2007 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa West468

 • Periodinen komeetta
 • **
 • Viestejä: 49
  • west468.com
Cygnus 2023 Houtskarissa 27.-30.7.2023
« : 28-01-2023, 12:07:45 »
Hei!

Tiedoksi jo kalenteria varten, että Cygnus 2023 järjestetään Houtskarin saarella Paraisilla Turunmaan saaristossa to-su 27.-30.7.2023. Paikkana on Saaristokoulu - Skärgårdsskolan. Tänä vuonna sisämajoituspaikkoja löytyy runsaasti, on yhden ja kahden hengen huoneita, pikku mökkejä, isompia nukkumasaleja, jne. (Ja tietysti perus teltta- ja asuntovaunupaikat.) Majoitusvaihtoehdot ja ilmoittautuminen tulevat myöhemmin tuttuun tapaan Ursan Cygnus-sivulle ja verkkokauppaan.

Houtskari on Saariston Rengastien varrella Paraisten kunnassa. Paraisten kautta tullessa matkalla on kolme maantielauttaa, pohjoisesta tullessa viisi lauttaa ja lossia. (Tippsundin -99 Cygnuksen jälkeen Turun Ursalta on usein toivottu Cygnus-lossia. Vastaamme tarpeeseen parhaamme mukaan.  :laugh: ) Paikalle tullessa kannattaa ottaa huomioon, että paikallisilla asukkailla on etuajo-oikeus lautoille. Varsinkin kesäviikonloppuina jonot saattavat olla pitkiä. Ilman sen kummempia jonotuksia Turusta Houtskariin vievään n. 100km matkaan menee runsaat kolme tuntia, mutta ruuhkaiseen aikaan matka voi kestää pidempään. Parhaat tavat saapua Houtskariin ovatkin Turusta lähtevä reittilinja-auto (jolla on myös etuajo-oikeus) sekä vene. (Houtskarin vierasvenesatama on muutaman sadan metrin päässä Saaristokoulusta.)

Turunmaan saaristossa on paljon näkemistä ja tekemistä. Huomiona kannattaa kuitenkin myös muistaa, että alueella on punkkeja, jotka voivat levittää sekä puutiaisaivotulehdusta että borrelioosia. Cygnuksen päiväohjelmaan tulee siis kuulumaan pakollinen (itselletehtävä) punkkitarkastus. :azn: (Jos tarkastuksen suorittaa tarpeeksi usein ja huolellisesti, eivät punkit ole riski.)

Cygnuksen järjestäjinä ovat tänä vuonna siis Turun Ursa, UrSalo sekä Ursa. Halukkaat voivat jo alkaa miettiä ohjelmaehdotuksia.  :smiley:

Nähdään Cygnuksella!


Poissa VeikkoM

 • Moderaattori
 • Rinnakkaisuniversumi
 • *****
 • Viestejä: 1397
  • kotisivu
Vs: Cygnus 2023 Houtskarissa 27.-30.7.2023
« Vastaus #1 : 02-03-2023, 00:22:40 »
Seuraavassa täydentävää lisätietoa Cygnuksesta

Cygnus 2023 järjestetään siis tänä vuonna 27.–30.7.2023 (torstai-sunnuntai) Houtskarissa Turun saaristossa. Houtskari on nykyään osa Paraisten kaupunkia. Tapahtumapaikkana on Saaristolaiskoulu (https://www.skargardsskolan.fi/fi/).

Ursan kanssa paikallisina järjestäjinä toimivat Turun Ursa ja Salonseudun UrSalo.

Houtskari sijaitsee Saaristotien varrella, joten reitillä on useita lauttayhteyksiä. Nämä kannattaa huomioida matkaa suunnitellessa.  Saaristolaiskoululle pääsee myös bussiyhteydellä Turusta.

Sisämajoitusta on tarjolla yli 150 hengelle 1–10 hengen huoneissa ja mökeissä, hintaluokassa 30–50 €/yö. Telttailu ja vaunumajoitus ovat myös mahdollisia. Järjestetyt ruokailut ovat tarjolla (ateriat 12 €, iltapala 5 €), aamiainen sisältyy kaikkien majoittumisten hintaan.

Cygnus 2023:n verkkosivut avautuvat tässä alkukeväästä, ilmoittautuminen alkaa myöhemmin keväällä. Kannattaa tutustua myös Cygnus-kesätapahtuman yleisiin sivuihin (www.ursa.fi/cygnus)
 
terveisin,
Cygnus-järjestelyryhmä
Veikko Mäkelä
Kuu ja planeetat, Asteroidit ja komeetat, Tieteellinen yhteistyö, Tietotekniikka sekä Kerho ja yhdistystoiminta -harrastusryhmät

Poissa West468

 • Periodinen komeetta
 • **
 • Viestejä: 49
  • west468.com
Vs: Cygnus 2023 Houtskarissa 27.-30.7.2023
« Vastaus #2 : 13-05-2023, 15:56:41 »
Cygnuksen suunnittelu jatkuu, ja tapahtuman ilmoittautuminenkin avautuu aivan kohta.  :grin: Cygnuksen sivuilla on jo infoa puitteista, kuvia on tulossa lähipäivinä. Nyt kannattaakin jo alkaa miettiä Lounais-Suomen retkeä heinäkuun lopulle!

Ohjelmaehdotuksia, basaaripiste-esittelijöitä, ym. etsitään! Olisiko sinulla tarjota jotain ohjelma-aihetta? Voit lähettää ehdotuksesi Cygnuksen järjestelyporukan lisatalle, cygnus-staff-l@ursa.fi. Olisiko sinulla joku kiintoisa tähtiharrastusaihe, josta voisit kertoa? Tai ehkä pieni työpaja / puuhailuaktiviteetti? Cygnus on ensisijassa tähtiharrastajien get-together, jossa on mukava oppia uutta tai verestää vanhoja taitoja. Tarjoa siis rohkeasti omaa osaamistasi!  :azn:

Tässä vielä tunnelman nostattamiseksi Cygnuksen aluekartta. Kuten sanottu, sisämajoitustilaa löytyy...

Poissa VeikkoM

 • Moderaattori
 • Rinnakkaisuniversumi
 • *****
 • Viestejä: 1397
  • kotisivu
Vs: Cygnus 2023 Houtskarissa 27.-30.7.2023
« Vastaus #3 : 27-05-2023, 16:17:57 »
Hei!

Tähtiharrastajien kesätapaamisen Cygnuksen (Paraisten Houtskarissa 27.-30.7.23) ilmoittautuminen on avautunut Ursan verkkokaupassa osoitteessa https://kauppa.ursa.fi/kauppa/tuote/cygnus-2023/ jossa itselleen voi räätälöidä sopivan paketin majoituksineen ja ruokailuineen. Lisätietoa Cygnuksesta, majoitusvaihtoehdoista ja kaikesta muusta löytyy Cygnuksen omilta sivuilta osoitteesta www.ursa.fi/c2023.

Nyt olisikin aika laatia ohjelma-aikataulu! Olisiko sinulla tarjota jotain ohjelma-aihetta Cygnukselle? Ehkä sinulla on joku kiintoisa tähtiharrastusaihe, josta osaisit kertoa? Tai pieni työpaja / puuhailuaktiviteetti? Tuotko Cygnukselle mukaasi välineistöä, joka voisi kiinnostaa muitakin? Voit lähettää ehdotuksesi Cygnuksen järjestelyporukalle, cygnus-staff@ursa.fi. Cygnus on ensisijassa tähtiharrastajien yhteinen kokoontuminen, jossa on mukava oppia uutta tai verestää vanhoja taitoja. Tarjoa siis rohkeasti omaa osaamistasi!   

Tänä vuonna Cygnuksen järjestelyissä ovat valtakunnallisen Ursan lisäksi mukana myös Turun Ursa sekä Salon seudun UrSalo. Tarkka paikka Houtskarissa on Saaristokoulu - Skärgårdsskolan.

Nähdään Cygnuksella!

Terveisin, Cygnuksen järjestelytiimi
Veikko Mäkelä
Kuu ja planeetat, Asteroidit ja komeetat, Tieteellinen yhteistyö, Tietotekniikka sekä Kerho ja yhdistystoiminta -harrastusryhmät