Cygnus 2023 Houtskarissa 27.-30.7.2023

Aloittaja West468, 28.01.2023, 12:07:45

« edellinen - seuraava »

West468

Hei!

Tiedoksi jo kalenteria varten, että Cygnus 2023 järjestetään Houtskarin saarella Paraisilla Turunmaan saaristossa to-su 27.-30.7.2023. Paikkana on Saaristokoulu - Skärgårdsskolan. Tänä vuonna sisämajoituspaikkoja löytyy runsaasti, on yhden ja kahden hengen huoneita, pikku mökkejä, isompia nukkumasaleja, jne. (Ja tietysti perus teltta- ja asuntovaunupaikat.) Majoitusvaihtoehdot ja ilmoittautuminen tulevat myöhemmin tuttuun tapaan Ursan Cygnus-sivulle ja verkkokauppaan.

Houtskari on Saariston Rengastien varrella Paraisten kunnassa. Paraisten kautta tullessa matkalla on kolme maantielauttaa, pohjoisesta tullessa viisi lauttaa ja lossia. (Tippsundin -99 Cygnuksen jälkeen Turun Ursalta on usein toivottu Cygnus-lossia. Vastaamme tarpeeseen parhaamme mukaan.  :laugh: ) Paikalle tullessa kannattaa ottaa huomioon, että paikallisilla asukkailla on etuajo-oikeus lautoille. Varsinkin kesäviikonloppuina jonot saattavat olla pitkiä. Ilman sen kummempia jonotuksia Turusta Houtskariin vievään n. 100km matkaan menee runsaat kolme tuntia, mutta ruuhkaiseen aikaan matka voi kestää pidempään. Parhaat tavat saapua Houtskariin ovatkin Turusta lähtevä reittilinja-auto (jolla on myös etuajo-oikeus) sekä vene. (Houtskarin vierasvenesatama on muutaman sadan metrin päässä Saaristokoulusta.)

Turunmaan saaristossa on paljon näkemistä ja tekemistä. Huomiona kannattaa kuitenkin myös muistaa, että alueella on punkkeja, jotka voivat levittää sekä puutiaisaivotulehdusta että borrelioosia. Cygnuksen päiväohjelmaan tulee siis kuulumaan pakollinen (itselletehtävä) punkkitarkastus. :azn: (Jos tarkastuksen suorittaa tarpeeksi usein ja huolellisesti, eivät punkit ole riski.)

Cygnuksen järjestäjinä ovat tänä vuonna siis Turun Ursa, UrSalo sekä Ursa. Halukkaat voivat jo alkaa miettiä ohjelmaehdotuksia.  :smiley:

Nähdään Cygnuksella!


VeikkoM

Seuraavassa täydentävää lisätietoa Cygnuksesta

Cygnus 2023 järjestetään siis tänä vuonna 27.–30.7.2023 (torstai-sunnuntai) Houtskarissa Turun saaristossa. Houtskari on nykyään osa Paraisten kaupunkia. Tapahtumapaikkana on Saaristolaiskoulu (https://www.skargardsskolan.fi/fi/).

Ursan kanssa paikallisina järjestäjinä toimivat Turun Ursa ja Salonseudun UrSalo.

Houtskari sijaitsee Saaristotien varrella, joten reitillä on useita lauttayhteyksiä. Nämä kannattaa huomioida matkaa suunnitellessa.  Saaristolaiskoululle pääsee myös bussiyhteydellä Turusta.

Sisämajoitusta on tarjolla yli 150 hengelle 1–10 hengen huoneissa ja mökeissä, hintaluokassa 30–50 €/yö. Telttailu ja vaunumajoitus ovat myös mahdollisia. Järjestetyt ruokailut ovat tarjolla (ateriat 12 €, iltapala 5 €), aamiainen sisältyy kaikkien majoittumisten hintaan.

Cygnus 2023:n verkkosivut avautuvat tässä alkukeväästä, ilmoittautuminen alkaa myöhemmin keväällä. Kannattaa tutustua myös Cygnus-kesätapahtuman yleisiin sivuihin (www.ursa.fi/cygnus)

terveisin,
Cygnus-järjestelyryhmä
Veikko Mäkelä
Kuu ja planeetat, Asteroidit ja komeetat, Tieteellinen yhteistyö, Tietotekniikka sekä Kerho ja yhdistystoiminta -harrastusryhmät

West468

Cygnuksen suunnittelu jatkuu, ja tapahtuman ilmoittautuminenkin avautuu aivan kohta.  :grin: Cygnuksen sivuilla on jo infoa puitteista, kuvia on tulossa lähipäivinä. Nyt kannattaakin jo alkaa miettiä Lounais-Suomen retkeä heinäkuun lopulle!

Ohjelmaehdotuksia, basaaripiste-esittelijöitä, ym. etsitään! Olisiko sinulla tarjota jotain ohjelma-aihetta? Voit lähettää ehdotuksesi Cygnuksen järjestelyporukan lisatalle, cygnus-staff-l@ursa.fi. Olisiko sinulla joku kiintoisa tähtiharrastusaihe, josta voisit kertoa? Tai ehkä pieni työpaja / puuhailuaktiviteetti? Cygnus on ensisijassa tähtiharrastajien get-together, jossa on mukava oppia uutta tai verestää vanhoja taitoja. Tarjoa siis rohkeasti omaa osaamistasi!  :azn:

Tässä vielä tunnelman nostattamiseksi Cygnuksen aluekartta. Kuten sanottu, sisämajoitustilaa löytyy...

VeikkoM

Hei!

Tähtiharrastajien kesätapaamisen Cygnuksen (Paraisten Houtskarissa 27.-30.7.23) ilmoittautuminen on avautunut Ursan verkkokaupassa osoitteessa https://kauppa.ursa.fi/kauppa/tuote/cygnus-2023/ jossa itselleen voi räätälöidä sopivan paketin majoituksineen ja ruokailuineen. Lisätietoa Cygnuksesta, majoitusvaihtoehdoista ja kaikesta muusta löytyy Cygnuksen omilta sivuilta osoitteesta www.ursa.fi/c2023.

Nyt olisikin aika laatia ohjelma-aikataulu! Olisiko sinulla tarjota jotain ohjelma-aihetta Cygnukselle? Ehkä sinulla on joku kiintoisa tähtiharrastusaihe, josta osaisit kertoa? Tai pieni työpaja / puuhailuaktiviteetti? Tuotko Cygnukselle mukaasi välineistöä, joka voisi kiinnostaa muitakin? Voit lähettää ehdotuksesi Cygnuksen järjestelyporukalle, cygnus-staff@ursa.fi. Cygnus on ensisijassa tähtiharrastajien yhteinen kokoontuminen, jossa on mukava oppia uutta tai verestää vanhoja taitoja. Tarjoa siis rohkeasti omaa osaamistasi!   

Tänä vuonna Cygnuksen järjestelyissä ovat valtakunnallisen Ursan lisäksi mukana myös Turun Ursa sekä Salon seudun UrSalo. Tarkka paikka Houtskarissa on Saaristokoulu - Skärgårdsskolan.

Nähdään Cygnuksella!

Terveisin, Cygnuksen järjestelytiimi
Veikko Mäkelä
Kuu ja planeetat, Asteroidit ja komeetat, Tieteellinen yhteistyö, Tietotekniikka sekä Kerho ja yhdistystoiminta -harrastusryhmät

zarhan

Onko telttapaikan hinta tosiaan oikein eli 15 euroa yöltä + vielä aamupalamaksut päälle vai onko tuohon sattunut jokin typo? Yleensä telttapaikan hinta on ollut korkeintaan kympin, yleensä viitosen.. ja tässä vielä pakkobundlattu aamiainen päällä. Ensimmäinen sisämajoitusoptio eli 35 euron huone ei enää suhteessa niin paljon kalliimpi ole..

Harkitsemme perheen kanssa telttailua mutta tämä kapitalismin näkymätön käsi ohjaa kyllä hyvin vahvasti sisämajoituksen/mökkien suuntaan. Saa olla melkoisen silkkinurmitettu telttapaikka.

Tai no, jos tullaan sähköautolla ja lataillaan sen akku täyteen Cygnuksen aikana kun sähkö kerran kuuluu hintaan...

West468

Telttapaikka on tosiaan 15€ / yö + 5€ aamiainen. "Pakkobundlattu" aamiainen johtuu siitä, että Saaristokoulu ei ole leirikeskus, vaan Bed and Breakfast -palveluita tarjoava toimija. Siksi aamiainen siis kuuluu kaikkiin sisämajoitusoptioihin jo valmiiksi, eli halvin sisämajoitus on 30€/yö aamiaisineen.

Telttapaikkoja on jonkin verran, mutta silkkinurmea ei ole tiedossa, vaan saariston luontoa, johon kuuluvat myös loivat rinteet ja kallioinen maasto. Rajatun tilan vuoksi telttojen viereen ei voi parkkeerata autoa.

Yst. terv. Eeva-Kaisa Ahlamo / Turun Ursa / Cygnuksen järjestelytiimi

einari

Mihinkähän aikaan on ruokailut - varsinkin lauantain lounasaika kiinnostaa ?
Kun ajattelin pyöräillä paikalle.
___
Tapio

VeikkoM

Sen verran tuosta telttailun ja asuntovaunuiluhinnasta kannattaa huomata vielä, että hinta on per telttapaikka/vaunupaikka ja aamiaismaksu on per henkilö.  Eli telttapaikan henkilöä kohti muodostuva hinta muotoutuu tietenkin teltassa/vaunussa asuvien määrästä.  Jos on yksin majoittuja, voisi kokonaissummaa pitää korkeahkonakin, esim. kolmella hengellä majoittuminen on 10 € / hlö / yö.   Vertailuna samalla saarella olevan Kittuis campingin hinta olisi 11,66 € / hlö / vrk ILMAN aamiaista.

Eeva-Kaisa selittikin oletettavan syyn hinnalle.   Voisin arvella myös, että kun telttaleirintä ei kuuluu tapahtumapaikan normaaliin toimintaan, niin silloin siihen keksitään joku toimijalle sopiva hinta.  Aamiaiskoplausta ei telttailulle ole ollut ennen, mutta sisämajoituksiin on sellainen kerran pari kuulunut aiemminkin.   
Veikko Mäkelä
Kuu ja planeetat, Asteroidit ja komeetat, Tieteellinen yhteistyö, Tietotekniikka sekä Kerho ja yhdistystoiminta -harrastusryhmät

VeikkoM

Cygnus 2023 -kesätapahtuman ensimmäinen ohjelmarunko on julkaistu verkkoon, osoitteeseen www.ursa.fi/c2023/ohjelma.

Kyseessä on vielä runko, kovin paljon ohjelmaa tuonne ei ole saatu vielä sijoitettua.  Tiedossa on myös muutama esitys, joiden paikkoja ei ole kiinnitetty.  Myös muutokset ovat mahdollisia.    Kaikki tiedot löytyvät em. osoitteesta.

Cygnus kaipaa vielä lisäohjelmaa, jos olet tulossa tapahtumaan ja haluaisit/voisit tarjota jotain sisältöä – pitempiä tai lyhyempi esityksiä, demoja, esittelypistettä lauantaiaamupäivän basaariin – laita viestiä järjestelyryhmän osoitteeseen cygnus-staff-l@ursa.fi.   Samaan osoitteeseen voit laittaa myös muita tapahtumaan liittyviä kysymyksiä.
Veikko Mäkelä
Kuu ja planeetat, Asteroidit ja komeetat, Tieteellinen yhteistyö, Tietotekniikka sekä Kerho ja yhdistystoiminta -harrastusryhmät


Gekko

Pitäskö tänne foorumillekin joskus kirjotella, kun on tunnus sata vuotta sitten luotu.  :tongue:

Tulen jossain vaiheessa perjantaina mestoille riippuen onko edellisenä yönä töitä vai ei. Yksi paikka vapaana autossa kimppakyytiä ajatellen. Voin napata kyytiin Turusta. Konttiin mahtuu reilusti kamaa.

Tarkempaa infoa varten laita tekstari numeroon 0505014985.

VeikkoM

Ohjelmarunko päivittynyt

Cygnuksen ohjelmarunko on päivittynyt lisää:  www.ursa.fi/c2023/ohjelma
Kyseessä on edelleen alustava ohjelma, joten ainakin pienet muutokset ovat mahdollisia.  Myös lisäyksiä tulee varmaan jonkun verran.  Mm. Ursan planetaario tulee tapahtumaan.

Vielä ehtii tarjota esitystä ja esittelypistettä basaariin.  Myös yhdistysten kuulumisia otetaan vastaan lauantaille tai sunnuntaille.

Veikko Mäkelä
Kuu ja planeetat, Asteroidit ja komeetat, Tieteellinen yhteistyö, Tietotekniikka sekä Kerho ja yhdistystoiminta -harrastusryhmät

Matti S.

#12
Hei,

Onko jo tiedossa, olisko Helsingistä tarjolla kimppakyytimahdollisuuksia tapahtumaan? Jos on, niin olisiko lähtijöitä enemmän torstaina kuin perjantaina?

Edit: Virallisen tiedon mukaan ei ole vielä muita ilmoittautunut kun yllä oleva kyyti Turusta.

ispa

Lainaus käyttäjältä: Matti S. - 04.07.2023, 12:02:02
Onko jo tiedossa, olisko Helsingistä tarjolla kimppakyytimahdollisuuksia tapahtumaan? Jos on, niin olisiko lähtijöitä enemmän torstaina kuin perjantaina?

Täällä saattaisi olla yksi kyytiläinen. Tämä ei ole vielä ilmoitus tulosta, mutta harkitsee kyytitarjouksen saadessaan.
Ilpo Kantonen

VeikkoM

Lainaus käyttäjältä: Matti S. - 04.07.2023, 12:02:02
Jos on, niin olisiko lähtijöitä enemmän torstaina kuin perjantaina?

Hei!

Tulijat jakautuvat kyllä torstain ja perjantain kanssa tasaisesti.   Joillakin töitä tai muita menoja tulevat perjantaina, joilalkin on lomaa ja tulevat jo torstaina.  Torstaille ei ole ainakaan tällä hetkellä virallista ohjelmaa, mutta perjantaina esitykset alkavat jo aaamupäivällä.

Voidaan kysellä kyllä ilmoittautuneilta mahdollisia kimppakyytejä cygnus-info-listalla, johon kaikki tähän mennessä ilmoittautuneet on liitetty.

-VeikkoM
Veikko Mäkelä
Kuu ja planeetat, Asteroidit ja komeetat, Tieteellinen yhteistyö, Tietotekniikka sekä Kerho ja yhdistystoiminta -harrastusryhmät