Zwo kamera ja järkkärin objektiivi?

Aloittaja smicce77, 22.01.2023, 20:38:08

« edellinen - seuraava »

smicce77

Jos haluaisin laittaa zwo asi kameraan nikoniin sopivan järkkärin objektiivin kiinni, minkähän sovitteen tarvitsisin kameran ja objektiivin väliin? Onnistuuko semmonen ja onko järkevää edes suunnitella sellaista kokeilia?


einari

Jos sattuu omistamaan laadukkaan objektiivin niin kannattaa kokeilla.
Muuten tähtikuvaus on aika armoton testi optiikalle.
___
Tapio

VP

Jos haluat hyvän niin osta Geo-Optikin tekemä adapteri. Itse joskus laitoin ASI1600MM:n kaveriksi Canonin telen ja kaksi ensimmäistä ostamaani adapteria aiheuttivat ongelmia sillä niissä oli selvästi välystä joka aiheutti luonnollisestikkin tilttiä kuvakenttään. Geo-Optikin adapterissa tätä ongelmaa ei ole sillä myös bajonetin päässä on kierteistetty kappale jolla saadaan vastakiristettyä linssin bajonetti suoraan.

https://www.geoptik.com/en/prodotto/nikon-ccd-adapter/

ptk

Kotimaastakin löytyy ZWO:n adaptereita
https://www.astroart-store.fi/product/1626/zwo-nikon-t2--sovitin-kaikille-asi-kameroille
Nopeampi toimitus, suomenkielinen tuki, helpompi palauttaa, jos ei sovikaan.  Geoptik-tuotteita heillä ei näytä olevan myynnissä.

Kannattaa tarkistaa oman kameramallin backfocus ts. kuinka syvällä kenno on bajonetista.  ZWO:lla se on yleensä 6.5 tai 17.5 mm.
Jos Nikonin objektiivi on sähköisesti ohjattu, toiminnassa voi tulla rajoitteita esim. voi olla ettei aukkoa voi säätää.  Manuaalioptiikka toimii parhaiten.
Nikonin uusille peilittömille kameroille tehtyjen Z-bajonetin objektiivien sopivuudesta en uskalla sanoa mitään.  Kysy AstroArt-Storelta ennen tilausta.

Pekka