Linnunratakuvia

Aloittaja MarkoM, 16.09.2008, 10:19:14

« edellinen - seuraava »

Timpe

Tämä ketju piti kaivaa esille foorumin hakutoiminnolla, kun tänne ei ole tullut kuvia pariin vuoteen :huh:
Tässä kumminkin lupaamani Linnunrata-kuva. Yhteisvalotus 25 minuuttia minuutin paloissa. Käytössä SW Star Adventurer seurantajalusta, Olympus OM-D E-M1 II runko käsivalotuksella (ISO 400) ja Olympuksen oma M.Zuiko Digital 7-14mm/2.8 Pro zoom laajimmassa asennossa (vastaa 14mm kuvakulmaa kinokoossa). Naksuttelin sähköistä suljinta käsipelillä, kun ei ollut pelkoa peilin liike-epäterävyydestä. En ole juurikaan käyttänyt tätä MFT-runkoa tähtikuviin, mutta kun PixInsight tukee suoraan tuon ORF-raakakuvaformaattia, niin mikä ettei...  :rolleyes:Taivaanvahdissa havaintokertomuksen kera: https://www.taivaanvahti.fi/observations/show/93850
- Timo Inkinen

JVOpari vuotta takaperin bongasin tämän kuvauspaikan harjunlaelta ja vasta nyt oli olosuhteet otolliset linnunradan kuvaamista varten. vähän aiemminkin illalla olisi ollut vara olla kuvaamassa, olisi saanut kilven alueen ylemmältä taivaalta kuvaan.

pinottu panoraama 85-millisellä ja seurannalla. panoraamasofta jätti mustia reikiä saumoihin mutta muuten varsin onnistunut vaikka itse sanonkin.

VP

Linnunrata näkyi hienosti Gran Canarian vuoristosta 1600 metrin korkeudesta. Vasemmalla näkyy Rogue Nublo ja oikealla Rogue Bentayga -vuorenhuiput.