Kirjoittaja Aihe: Celestron CGEM jalusta, tolppajalka ja 12 V virtalähde  (Luettu 347 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa VesaM

  • Meteoroidi
  • *
  • Viestejä: 0
N 10 vuotta vanha Celestron CGEM jalusta. Uuteen versioon verrattuna suurin ero lienee että tässä ei ole USB liitintä PC-liitäntää varten vaan rs232. Kaapeli tulee mukaan mutta USB/RS232 adapteri ei. Jalustassa on mukana myös napatähtäin, tukeva kolmijalka, 10 kilon vastapaino ja lisäksi mukaan saa, jos haluaa 4,5 kilon lisäpainon joka on tehty käsipainoista.

Tolppajalan runko on 6mm , alaosa 14mm ja yläpää 44mm vahvaa metallia.  Se + CGEM jalusta kannattelee mukavasti ainakin 10" newtonin tarvikkeineen värisemättä. Jalassa on mukana 4 portin USB hubi ja nippu kaapeleita (USB ja 12V virta). Jalka on itse tehty ja siinä on CGEM:ään sopivä yläpää, voi  se sopia muihinkin jalustoihin mutta en ole varma

Virtälähde on sekin mallia tee  se itse. Siinä on 30 Ah lyijyakku ja 3 tupakansytytinliitintä ja jännitemittari. Ulkonäkö ei hurmaa mutta laite toimii tarkoituksessaan ja on helppo kantaa kahvastaan vaikka jonkin verran painaakin. Tuolla pyörittelee CGEM:ää useita tunteja vaikka lisäksi ottaisi sähköt kameraankin.

Hintoja:
CGEM jalusta 1600 €
Jalka               100 €
Virtalähde          90 €

Tavarat löytyy Espoosta.

t. Vesa
p 045 347 3891