Tähtiharrastus ja tähtitiede > Tietotekniikka

AstroSurface planeetta- ja kuukuvien käsittelyohjelma

<< < (2/2)

Mito:
Kokeilin Timo Kantolan viestissä olleen YouTube-linkin mukaisilla säädöillä ja sain heti parempia planeettakuvia kuin aikaisemmilla Pipp-AutoStakkert-Registax-yrityksilläni. Ainakin aloittelevalle kuvan käsittelijälle hyvä softa, johon ohjeitakin löytyy.

Ari Haavisto:
Tästä oli näköjään tullut uusi versiokin. Tein pienen testin, eli ajoin 26.2 Posidoniuksen materiaalin eri ohjelmistokomboilla: AS3+Photoshop, Planetarysystemstacker+Registax, Astrosurface+Deconvolution station ja Astrosurface pelkästään (pinoaminen, deconvoluutio ja terävöitys).

Kyllä se tosiaan siltä näytti, että Astrosurface päihitti pinoamisessa muut. Harmi kun AS4 näyttää jääneen piippuun. Planetarysystemstacker ei oikein meinannut saada edes pinottua ja kuvaan jäi häröjä. Mutta jälkikäsittelyssä omasta mielestäni Deconvolutionstation + photari hakkasi muut, sen Atmospheric+Usatov - algoritmi vaan on mielettömän hyvä kunhan materiaali on hyvää. Astrosurfacessa oli kyllä nyt aika monipuolinen jälkikäsittely myös, mutta en vaan löytänyt ainakaan vielä mieleistäni.

Tässä alla tuo mielestäni paras versio Posidoniuksesta (Astrosurface + DStation + photari) pienennettynä  ja täysikokoiset kokeilut sitten alla linkkien takana:

AS3 + DStation + Photari
PSS + Registax
Astrosurface pinoaminen + jälkikäsittely
Astrosurface + DStation + photari
Seuraavaksi kokeilen miten Astrosurface käsittelee 50 Gigan ASI183MM videon. AS3 nielee tolkuttomasti muistia ja tahtoo kaatuilla, PSS ei pysty edes käsittelemään niitä, joten mielenkiintoista nähdä.

cmas:
Registaxin kehittäjiltä on olemassa WaveSharp-niminen ohjelma. Oletko sitä sisällyttänyt testeihisi? Hyvää ja mielenkiintoista testiä kyllä tämä.

Joko Astrosurfacessa saa muuten batch-prosessoitua vaikka 50 videota kerralla? Joskus aiemmin testailin sitä ja koska kasaan kesällä animaatioita, niin AS3 vaan oli parempi ja selkeämpikäyttöinen tuossa suhteessa. Toivoin, että olisin saanut Astrosurfacesta ns one-shop-stop-ratkaisun, mutta piti jatkaa AS3 + ImPPG -kombolla.

Ari Haavisto:

--- Lainaus käyttäjältä: cmas - 12-03-2023, 09:02:00 ---Registaxin kehittäjiltä on olemassa WaveSharp-niminen ohjelma. Oletko sitä sisällyttänyt testeihisi? Hyvää ja mielenkiintoista testiä kyllä tämä.

Joko Astrosurfacessa saa muuten batch-prosessoitua vaikka 50 videota kerralla? Joskus aiemmin testailin sitä ja koska kasaan kesällä animaatioita, niin AS3 vaan oli parempi ja selkeämpikäyttöinen tuossa suhteessa. Toivoin, että olisin saanut Astrosurfacesta ns one-shop-stop-ratkaisun, mutta piti jatkaa AS3 + ImPPG -kombolla.

--- Lainaus päättyy ---

Latasin ja kokeilin tuon wavesharpin nyt myös:

Tämän linkin takana sama Posidonius Astrosurface+Wavesharp+photari

Ei näyttäisi olevan Astrosurfacessa vielä videoiden batch-prosessointia. Mutta testasin sitä nyt yhteen isoon ASI183MM kuuvideoon ja hienosti toimi. Oli huomattavasti nopeampi kuin AS3, eikä ahminut tolkuttomasti muistiakaan, jolloin koneella pystyi samaan aikaan tekemään muutakin, esim. jatkokäsittelemään kuvia photarissa tai vaikka koostamaan mosaiikkia. Hienoa. Pääsin hiukan paremmin kiinni jälkikäsittelyoptioihin ja sain hiukan parempaa jälkeä, mutta edelleen oli hiukan hakemista eikä lopputuloksesta tullut aivan mieluinen.

cmas:
Itsekin huomasin aiemmin jo, että Asurface on nopea. Mutta batchin puuttuminen on kyllä ongelma enkä ymmärrä miksei sitä implementoida. Liekö koodin suunnittelussa lähdetty liikkeelle väärin ja jälkilisäyksenä ko toiminto on liian suuritöinen? Itselläni tuo 64 gigaa muistia / 24 threadia pyörittää ihan hyvin AS3:stakin, toisaalta videoni ovat tyypillisesti 10 ja 30 gigan välillä. Tulisipa se batch nyt pikkuhiljaa käyttöön AstroSurfaceen.

Harmi, että AS3:lle ei edelleenkään oikein ole korvaajaa omassa käytössäni ja nelosversio taitaa jäädä toiveuneksi kokonaan. PSS osoittautui myös omassa testissäni ongelmalliseksi.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta