Tähtiharrastus ja tähtitiede > Tietotekniikka

AstroSurface planeetta- ja kuukuvien käsittelyohjelma

(1/2) > >>

Jommeli:
Tästä ohjelmasta ei taida vielä olla omaa aihetta niin laitetaanpa sellainen tänne kun on julkaistu uusi versiokin T6-Titania ihan lähiaikoina (8.10.2022).
http://astrosurface.com (liitteenä tuoreimman version ominaisuudet)

Kyseessä siis AstroSurface joka on lähinnä planeetta- ja kuukuvien käsittelyyn tarkoitettu sovellus.
Erittäin monipuolinen sovellus joka sisältää kaiken videoiden ja kuvien pinoamisesta (analyze, register, stack) jälkikäsittelyyn (wavelets, sharpen, noise reduction, jne)
AstroSurface korvaa käytänössä kaikki aiemmin kuu- ja planeettaluvien käsittelyn "standardina" olleet sovellukset PIPP, Autostakkert ja Registax, joita ei ole päivtetty enää aikoihin.

Melko lyhyellä käyttökokemuksella sanoisin että kiitokset kehittäjälle erinomaisesta sovelluksesta.
Youtubesta ja CloudyNights:sta löytyy ohjeita ja lisätietoa.


Jommeli:
Unohdin että kyllä tällä aurinkokuviakin voi käsitellä  :oops:

Timo Kantola:
Latasin tänään ja kokeilin - wau! Luulin että AS3!.sta paremmaksi ei voi pistää, tosin omat AS3 taidot ei ole hääppösiä, mutta tällä saan parempaa jälkeä helposti.
Tuossa hyvä pikatutoriaali: https://www.youtube.com/watch?v=2oLnJv2V_Pk

Tämä ketju pitäisi olla tuolla Tähtikuvien käsittely osiossa https://www.avaruus.fi/foorumi/index.php?board=39.0, siellä muutkin pinoamis ohjelmat - ylläpito vois harkita siirtoa?

Pappis:
Tuli eilen tutustuttua itsekin tähän. Vaikutti kyllä hyvältä!

W1lleM:
Pistin äsken testiin, ihan hyvän oloinen softa! Terävöitys / wavelets säädöt olivat mukavan monipuoliset ja ne ainakin Marssista toi esiin melko vaivattomasti yksityiskohtia pinnalta. Sen verran tosin risuja että ei tämä mitään tehnyt mitä en olisi voinut tehdä ihan perus curves / levels työkaluilla vaikkapa Photoshopissa, mutta toki helpompi kun kaikki on samassa paketissa. Pitänee joskus perehtyä tähän softaan lisää ja opetella sitä kunnolla käyttämään.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta