Havaintoväline ulkomailta

Aloittaja Celest1al Sphere, 05.09.2006, 09:16:57

« edellinen - seuraava »

kk

GSO 200/1000 f/5 + Celestron ADM -jalustaan perusmoottoreilla päädyin. Vielä jäivät kuvaukseen tarvittavat tarvikkeet ja esim. periodisen virheen korjaava ohjain odottamaan. Kenties hankin kevyen telineen pokkarille näin aluksi ja mietin vakavampia kuvausvaihtoehtoja myöhemmin.

TS:n kommunikaatio oli selkeää ja vastaukset tulivat aina hyvin mietittyinä alle vuorokaudessa. Tilauksesta lähettivät tavarat välittömästi UPS:n kautta ja ylihuomenna tiistaina pitäisi olla perillä. Viikonloppu mukaan lukien toimitusajan pitäisi olla päivän alle viikon.

Suurempia alennuksia ei TS:ltä herunut n. 1200,00 e:n ostoksiin, mutta kuitenkin pari pientä kaupanpäällistä (n. 40 e:n arvosta).

Ilmoittelen mikäli jotain mainittavaa vielä toimituksessa tapahtuu. Toivottavasti ei ainakaan takuuasioissa tarvitse palata asian tiimoille. (esim. pari vuotta sitten Pixmaniasta ostettu digipokkari tuli parissa päivässä tilauksesta, mutta kesti pari kuukautta käyttää se takaisin vaihdettavana, kun AF-moottori tai ratas oli hajalla. Tosin heillä silloin asia toimi juuri niin, kuin olin ohjeista ja ehdoista lukenut.).

--
Anton Eriksson

J-M

Eräs keino tuon välttämiseen on siirtää rahat etukäteen Visalla tuonne PayPaliin, sieltä pitäisi sitten voida käyttää siellä olevia varoja rajoituksetta. Tällöin mitään koodia ei tarvita.
Jari-Matti Auttila
Elämä on kuin golfpallo - ensin saa paljon iskuja ja sitten päätyy kuoppaan.

einari

Mulla tuli kanssa tuo limiitti vastaan ja soitin sitten Visan palvelunumeroon josta ystävällinen tyttö kaivoi vanhoista laskuista tuon koodin millä sain Paypalin limiittiä kasvatettua.
___
Tapio

dirty

Lainaus käyttäjältä: einari - 24.01.2007, 12:58:07
Mulla tuli kanssa tuo limiitti vastaan ja soitin sitten Visan palvelunumeroon josta ystävällinen tyttö kaivoi vanhoista laskuista tuon koodin millä sain Paypalin limiittiä kasvatettua.

Oho, jos Visa suostuu kertomaan puhelimessa tuon koodin, niin eikös se vesitä tietoturvaa?
Harri Hytönen

einari

Vähän ihmettelin kanssa tuota helppoutta (no jotain tunnistetietoja siinä taidettiin kysellä).
Sinänsä pelkällä tuolla koodilla ei vielä tee yhtään mitään, pitää olla myös Paypalin tunnus ja salasana että jotain saa tehtyä.
___
Tapio

kk

Lainaus käyttäjältä: kk - 21.01.2007, 18:06:42
Ilmoittelen mikäli jotain mainittavaa vielä toimituksessa tapahtuu.

Ei tapahtunut mitään muuta mainittavaa, kuin että toimitus tuli sovittuna päivänä. Isot olivat paketit, oikein kahdella _eri_ UPS:n autolla toivat. (Noh, ei nyt niin suuria sentään olleet, että olisi tarvinnut kahta pakettiautoa...)

Värkki on kasassa olohuoneen keskellä ja odotus kova päästä kokeilemaan.

Moottoriohjaimen mukana tuli lappu jossa kehoittettiin käyttämään 9 V jännitettä 12 V:n sijaan, voi ylikuumentua se ohjain muuten. Siinä vakuuteltiin, että toimii hyvin alhaisemmallakin jännitteellä. Lisäksi neuvottiin käyttämään (1,2 V:n) akkuja 1,5 V: paristojen sijaan, jotta jännite olisi alhaisempi (jos käyttää paristoboksia, mikä tuossa seurasi).
--
Anton Eriksson

J-M

Voipi olla valmistajan vaikea todistaa käytettyä jännitettä, ja vaikka siinä onnistuisikin, niin mitä sitten. Jos liittimen vieressä lukee 12V, niin kyllä minun mielestäni siihen voi vedota. Mutta samoilla linjoilla Kaizun kanssa - vähän kuulostaa vaillinaiselta ratkaisulta. Varsinkin, kun valmistaja voisi hoitaa hiljaisuudessa koko homman regulaattorilla ohjaimen sisällä.
Jari-Matti Auttila
Elämä on kuin golfpallo - ensin saa paljon iskuja ja sitten päätyy kuoppaan.

Arcade

Lainaus käyttäjältä: kk - 21.01.2007, 18:06:42
GSO 200/1000 f/5 + Celestron ADM -jalustaan perusmoottoreilla päädyin. Vielä jäivät kuvaukseen tarvittavat tarvikkeet ja esim. periodisen virheen korjaava ohjain odottamaan.
Kertoilepa keväämmällä käyttökokemuksistasi, varsinkin optiikasta. Vastaavanlainen putki GoTo:lla lienee loppukesän ostoslistalla.

kk

Kerron toki!  Myös kokemuksista tuon ohjaimen suhteen. Nyt on putken saapumisen jälkeen ollut n. tunti pilvetöntä taivasta, joten kokemukset ovat laihan puoleisia. Kuu kyllä näkyi erittäin hyvin :)

Moottorit ovat saksalaista tekoa, ja olemukseltaan "ikuisia". Ohjain on koteloltaan vähän eri sarjasta: "Venäläisen" oloista muovia, mutta jämäkkä ja muuten industrial-oloinen (mikrokytkimet, vankat liittimet yms.). Olen samaa mieltä Kaizun ja J-M:n kanssa, että ohjeistus paperilla ei ole oikein ole korjaus selkeään ongelmaan tai virheeseen tuotteessa. Se ei kuitenkaan harmita jos laite muuten toimii - paitsi pitää mahd. powerpackin lisäksi hankkia 12 V -> 9 V -muuntaja.

Celestron "ADM" -jalustan kotimaa on Kiina.  Kun jossain vaiheessa pääsen kokeilemaan kuvausta tai tuulisessa säässä putkeä saan tarkempaa tietoa sen laadusta. Ensivaikutelma on että hinta/laatusuhde on kunnossa ja laatu on riittävä tämän kokoiselle putkelle ja kuvaustarkoitukseen. Kuten sanottua, myöhemmin lisää kokemuksia, myös optiikasta.
--
Anton Eriksson

HH

Täytyy nyt kyllä kiitellä telescope servicen nopeaa ja erinomaista palvelua....putki tuli kotiovelle tasan viikossa juuri niin kuin TS:ltä lupasivat :) en voi kuin suositella!


-HH-

diesel

On se nopea, mutta mitä sitten kun tulee ns. takuuvika.

Jos jo pelkän dobsonin lähetys maksaa Saksasta Suomeen 55€ niin mitä se maksaa kun lähettää Suomesta sen sinne
kun kokoajan toimituskulut kasvaa vaan.

Suomen postin hinnat on ainakin peestä kun vähääkään suurempi paketti luokitellaan heti rullakkolähetykseksi ja yli metrin pitkä
lisää hintaa jo rajusti.


Arcade

Lainaus käyttäjältä: diesel - 31.01.2007, 19:32:24
On se nopea, mutta mitä sitten kun tulee ns. takuuvika.
Mitäs jos tulee takuuvika Suomesta ostetusta? No joo, rahat saa kai takaisin ja sitten saa Saksasta tilata?  ::)

J-M

Takuutapauksessa TS:n kanssa voinee sopia esim. pelkän peilin tai tarkentimen lähettämisestä. Huomatkaa, että en ole koskaan kysynyt, niin en varmaksi tiedä, voiko näin toimia. Ovat siellä kuitenkin niin joustavia, että uskoisin sen olevan mahdollista. Harvemmin se koko putki menee kerralla hajalle. Silloin tarvitaan yleensä kotivakuutusta eikä takuuta.
Jari-Matti Auttila
Elämä on kuin golfpallo - ensin saa paljon iskuja ja sitten päätyy kuoppaan.

Mikko Päivinen

  Onneksi olkoon Kaitzu uuden jalustan johdosta ja tulokset senkun paranee ;).

Mikko
Kaukoputki: NexStar 11" GPS.
Kamera: SBIG ST-2000XM
Seuranta: SBIG AO-7
Filtterit: L=Baader IR/UVcut RGB suotimet standardit SBIG.
Filtteripyörä: SBIG CFW-8A

PetriKe

Toivottavasti ehdit testata ennen kesää.
Selkeitä kelejä,

Petri Kehusmaa