Cygnus 2023 -tapahtumalle järjestäjää

Aloittaja VeikkoM, 06.09.2022, 23:13:05

« edellinen - seuraava »

VeikkoM

Ursa etsii paikallista yhteistyökumppania Cygnus-kesätapahtumalle vuodeksi 2023

Kahden koronavuoden ja verkossa järjestetyn etätapahtuman jälkeen kesällä 2022 päästiin järjestämään Cygnus lähitapahtumana. Toivon mukaan näin onnistuu myös vuoden 2023 kesällä.

Cygnus on tähtitieteen harrastajille vuodesta 1987 järjestetty nelipäiväinen kesätapaaminen, jonka järjestelyistä vastaa Ursa yhteistyössä paikallisen tähtiyhdistyksen tai muun harrastusyhteisön kanssa. Tapaaminen on koonnut vuosittain noin 100–150 osallistujaa. Tapahtuma-ajankohdaksi on vakiintunut jakso heinäkuun puolestavälistä elokuun ensimmäiselle viikolle.

Cygnus on paikallisille harrastajille oivallinen tilaisuus tavata suuri joukko Suomen aktiiviharrastajia monelta tähtiharrastuksen alalta ja saada myös piristysruisketta omaan toimintaan.

Yhteistyökumppaneiksi kelpaavat niin ensi kertaa tapahtumaa kaavailevat kuin aiemmin Cygnuksia järjestäneet. Tapahtuman voi organisoida myös useamman yhdistyksen tai yhteisön yhteistyönä.

Keskeinen tehtävä paikalliselle yhteistyökumppanille on sopivan tapahtumapaikan löytäminen. Sen valinnassa on hyvä huomioida vaadittava kapasiteetti. Vain osa osallistujista yöpyy tai ruokailee paikalla, ja päiväkohtaiset lukumäärät vaihtelevat paljon. Osallistujat arvostavat valinnanvaraa: mahdollisuutta sisä- tai leirintämajoitukseen sekä järjestettyä tai omatoimista ruokailua. Kuntien, seurakuntien ja järjestöjen tarjoamat leirikeskukset on todettu aikojen kuluessa toimivimmiksi, joustavimmiksi ja hinnoiltaan sopivimmiksi paikoiksi. Kaupalliset palveluntarjoajat pelaavat itsensä helposti ulos pakollisine palvelupaketteineen ja rajoituksineen.

Cygnus-tapahtumasta ei pitäisi paikallisyhdistykselle aiheutua taloudellisia riskejä. Ursa pystyy antamaan jonkin verran taloudellista tukea vuokriin ja joihinkin järjestelykuluihin. Osa kuluista katetaan osallistujilta perittävin maksuin. Tavoitteena on, ettei paikalliselle järjestäjälle tule tappiota tapahtuman järjestämisestä. Tapahtuman verkkosivut on viime vuosina ollut tapana rakentaa Ursan sivustolle. Myös ilmoittautuminen ja maksuliikenne on järjestetty Ursan verkkokaupan kautta.

Jos yhdistyksesi tai harrastusyhteisösi on kiinnostunut toimimaan paikallisena järjestäjänä, pyydämme yhteydenottoja osoitteeseen harrastustoimintakunta [ät] ursa.fi syksyn aikana. 

Kerro viestissä, millaista paikkaa olette kaavailleet. Arvioi myös, millainen paikallinen järjestelyryhmä teiltä löytyisi tapahtumaan. Ursan aktiiveista koostuva valtakunnallinen ryhmä sekä Ursan toimisto tukee jonkun verran järjestelyissä sekä pääosin ohjelmasisällön suunnittelussa. Paikallista väkeä tarvitaan kuitenkin  hiukan auttamaan erityisesti tapahtuman valmisteluissa ja paikan päällä.

Lisätietoja aiemmista Cygnus-tapahtumista löytyy sivulta www.ursa.fi/cygnus. Tilastoja hinnoista, päiväkohtaisista kävijämääristä ja palvelujen käyttäjistä saa Ursan harrastustoimikunnalta.


Terveisin
Ursan harrastustoimikunta
Veikko Mäkelä
Kuu ja planeetat, Asteroidit ja komeetat, Tieteellinen yhteistyö, Tietotekniikka sekä Kerho ja yhdistystoiminta -harrastusryhmät

VeikkoM

Etsimme edelleen yhteistyökumppania järjestämään Ursan kanssa harrastajien kesätapahtumaa ensi kesänä. 

Järjestäjänä voi toimia tähtiyhdistys tai muu harrastusyhteisö/porukka tai näiden yhteenliittymä.

Pääprioriteetissa on sopivan paikan etsimien.   Jos sopivan talkootyövoiman saaminen kasaan arveluttaa, voimme koota apuvoimaa aktiiviharrastajista.

Tarkemmat tiedot edellä lähetetystä viestistä ja Ursan harrastustoimikunnalta (htk ät ursa.fi).
Veikko Mäkelä
Kuu ja planeetat, Asteroidit ja komeetat, Tieteellinen yhteistyö, Tietotekniikka sekä Kerho ja yhdistystoiminta -harrastusryhmät