Tähtikuvaus > Tähtikuvien käsittely

Kuumat pikselit Pixinsight

(1/2) > >>

juho705:
Kuumien pikseleiden poisto aiheuttaa harmaita hiuksia. Aikaisemmin ne poistuivat siististi Pixinsightin BatchPreProcessing -työkalulla, eli darkkien ja flättien avulla, mutta ei enää. Jostain syystä kuuma pikseli näkyy kuvissa viiden pikselin muodostamana plussan muotoisena, siten että keskimmäinen on selvästi kirkkain. Darkeissa kuuma pikseli on vain yksi pikseli. Tuon kirkkaimman keskuspikselin saa poistumaan CosmeticCorrection -työkalulla, mutta muut neljä jäävät kuvaan ja tekevät niitä punaisen-sinisen-vihreitä jonoja. Olen kokeillut CosmeticCorrection -työkalua MasterDark ja AutoDetect -tilassa.

Olisiko tähän jotain vinkkejä? Käytössä on Canon 600D.

W1lleM:
Ongelmasi syy on se, että darkit eivät kalibroidu täysin oikein. Oletan että kameraasi ei ole modattu jäähdytetyksi jolloin kennon lämpötila vaihtelee ja silloin darkkikalibrointi menee metsään. Voisit koittaa pinota kuvat esim. mediaanina tai sitten koittaa erilaisia rejektioalgoritmeja ImageIntegration -työkalussa. Jatkoa ajatellen kuitenkin kannattaa kaikki kalibrointiruudut uusia joka kuvaussession päätteeksi, niin ongelmat ainakin vähenevät. Jäähdytetyissä kameroissa kalibrointiruutuja voi käyttää pidempään koska kenno on vakioidussa lämpötilassa koko kuvaussession ajan.

juho705:
Ei ole modattu, mutta darkit on kuvattu joka kuvaussession jälkeen heti flättien ottamisen jälkeen. Kamera on vielä kiinni laitteistossa joten lämpötilaeroja tuskin kovin paljoa on. Mutta selittääkö tuo darkkien kalibroitumattomuus kuuman pikselin leviämisen usean pikselin kokoiseksi?

Harri Räisänen:
Saako Canonissa itsessään kartoitettua kuumat pikselit? Silloin ne eivät edes päädy pinottaviin kuviin...

vehnae:
Onhan kuvat otettu ditheröitynä, eli jokainen ruutu muutaman pikselin eri paikasta? Tällöin kuumat pikselit ja muut häröt lähtevät nätisti pinotessa pois eikä niistä tarvitse murehtia sen enempää.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta