Taivaan kohteiden koot ja kirkkaudet vaihtelevat melkoisesti ja sen mukana vaihtelevat myös välineet, joilla niitä kannattaisi havaita. Useimmat tähtisumut ja galaksit ovat hyvin himmeitä, mutta jotkut laajimmista sumuista saattavat levittäytyä jopa parin asteen leveydelle taivaalla. Näiden havaitseminen vaatii mahdollisimman valosaasteettoman yötaivaan ja valovoimaisen kaukoputken (tai kiikarit). Kun pyritään mahdollisimman suureen valovoimaan, niin on tingittävä suurennuksesta, mikä on monesti toissijainen asia laajoja syväntaivaan kohteita havaittaessa. Tällöin hyvä ja edullinen valinta on lyhytpolttovälinen Newton -mallinen peiliputki, jonka mukana tyypillisesti tulevat 20-25 mm okulaarit tarjoavat varsin suuren valovoiman, eikä okulaarien osalta lisäinvestointeihin ole tarvetta. Tuo mainitsemasi Bresser Pluto on juuri tällainen putki.
Taas planeetat ovat kirkkaita, mutta niiden läpimitta taivaalla on suurimmillaankin kaariminuutin (eli 1/60 asteen) luokkaa. Näitä ei siis ihan samoilla välineillä kannata havaita kuin sumuja tai galakseja. Tällöin hyvä valinta voisi olla juuri Maksutov-mallinen pitkäpolttovälinen putki, kuten Skymax. Nämä tarjoavat suuren suurennuksen, jolla planeettojen kaasuvyöhykkeet saadaan hyvissä olosuhteisissa näkyviin. Jos mukana tulevien okulaarien suurennus ei riitä, niin voi hankkia barlow-linssin, jolla suurennusta voidaan entisestään kasvattaa.
Voisi kuitenkin todeta, että lähes mikä tahansa putki soveltuu jollain tapaa sekä sumujen että planeettojen havainnointiin, mutta saattaa vaatia lisäinvestointeja. Esimerkiksi jos Skymaxilla haluat saavuttaa mahdollisimman suuren valovoiman sumujen havaitsemiseen, ei putken mukana tulevat okulaarit riitä, vaan tarvitset vähintään 35-40 mm okulaarin, joista laadukkaimmat maksavat jonkin verran. Vastaavasti lyhytpolttovälisellä Newtonilla planeettojen havainnointi vaatii investoinnin esimerkiksi pieneen 4-5 mm okulaariin tai barlow-linssiin, kenties jopa molempiin. Pienellä okulaarilla tihrustaminen ei välttämättä ole myöskään yhtä miellyttävää kuin isolla, mutta varmasti tottumiskysymys.