Tähtiharrastus ja tähtitiede > Tietotekniikka

SkyPortal apuja tarvitaan !

<< < (2/3) > >>

einari:
Onko siinä jalustassa kapula kuitenkin kiinni ?
Jos niin siitä kannattaa tarkistaa samat, ja siinä lienee myös tuo aikavyöhyke (time zone).
Apuja ?
https://www.cloudynights.com/topic/689066-timelocation-difference-between-skyportal-and-hc-using-starsense-plus/

ewj:
Kapulassa oikea aika ja koordinaatit myös. Mutta pelkkä SkyPortal tälläkin hetkellä näyttää, että aurinko on vielä horisontin alapuolella, vaikka tosiasiassa on jo komeasti näkyvissä. Putki ei siis ole edes päällä nyt. Tätä minä kummastelen ????

ewj:
Vaihtelin SkyPortalissa päivämääriä, jolloinka tämänhetkinen todellinen tähtitaivas ja kuukauden takainen päivämäärä näyttäisivät pitävän yhtä. Voisiko joku ystävällisesti tarkistaa mitenkä omassa kännykässä / tabletissa näyttää ? Onko sovelluksen taivas samassa asennossa todellisen taivaan kanssa ? Kiitos.

tomppa:
SkySafaria on tullut käytettyä useampi vuosi ja tämä SkyPortal on siitä kehitelty ilmaisversio. Latasin kuitenkin vielä varmuuden vuoksi juuri tuon SkyPortalin, jotta ollaan samalla viivalla.

Ennen kaukoputken yhdistämistä:1. Avaa SkyPortalin asetukset ja aseta ohjelma käyttämään puhelimen omaa aikaa. Valitse "Use current time".2. Valitse sijainniksi "Use current location".3. Poista automaattinen horisonttikuva käytöstä. Valitse Horizon & Sky --> "as opaque area".

4. Paina täppä kohtaan "Show daylight".5. Varmista, että ajan kelaus on pois päältä. Palaa planetaariokuvaan ja etsi alavalikosta "Time". Paina "Now".

Näiden ohjeiden mukaan sovelluksen pitäisi näyttää tämän hetken taivas nykyisessä sijainnissasi.

Troubleshooting:
(Jos vieläkään ei toimi, kokeile näitä)
- Vaihda aika-asetuksissa (kohta 1.) kellonaika manuaaliseksi. Poista täppä kohdalta "Use current time" ja aseta tämänhetkinen päivämäärä ja aika.
- Vaihda sijaintiasetuksista (kohta 2.) "Choose location from map" ja hae kartalta havaintopaikkasi.
- Varmista, että teet myös kaukoputken kohdistuksen (alignment) ainoastaan SkyPortalia käyttäen. Käsiohjaimen käyttö saattaa sekoittaa ohjelman.
- Älä käytä GoToa käsiohjaimella, kun SkyPortal on yhdistetty.

ewj:
 :oops:
Olipas nolo moka itseltäni. Näkyyhän se nyt niinkuin pitääkin,  kun laittoi tuon paljaan horisonttiasetuksen.
Suurkiitos sinulle !

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta