SkyPortal apuja tarvitaan !

Aloittaja ewj, 08.11.2021, 21:09:43

« edellinen - seuraava »

ewj

Hei ! Yritin ohjailla Celestron NexStaria SkyPortal sovelluksella. Ihmeekseni sovelluksen tähtitaivas ei pitänytkään yhtä todellisen taivaan kanssa. Jupiter oli komeasti näkyvissä paljain silminkin, mutta sovelluksen mukaan oli vielä näkymättömissä. Koordinaatit ja kellon aika olivat oikein, joten missä mättää ? Kaikki muut tähtitaivas sovellukset kyllä pitivät paikkansa. Jos joku voisi selittää, missä minulla meni vikaan, vai oliko apissa jotakin pielessä. Kiitoksia etukäteen ongelman ratkaisijalle.

einari

Kyllä se kaiken todennäköisyyden mukaan kiikastaa ajasta ja/tai paikasta.
Ja usein näissä on vielä kesä/talviaika sekoittamassa.
___
Tapio

ewj

Joo, niin ajattelin itsekin. mutta koordinaatit tarkistettu ja olivat oikein, talviaika, kokeiltu myös muuttaa aikaa. Sovellus poistettu ja ladattu uudestaan, sijainti nyt otettu kartalta, aina vaan sama juttu ???????

Pappis


ewj

Aikavyöhyke ? Location, date/time olivat oikein (talviaika). Kokeiltu kesäaikaakin, mutta ei noussut sovelluksessa Jupiter horisontin yläpuolelle.b

einari

Onko siinä jalustassa kapula kuitenkin kiinni ?
Jos niin siitä kannattaa tarkistaa samat, ja siinä lienee myös tuo aikavyöhyke (time zone).
Apuja ?
https://www.cloudynights.com/topic/689066-timelocation-difference-between-skyportal-and-hc-using-starsense-plus/
___
Tapio

ewj

Kapulassa oikea aika ja koordinaatit myös. Mutta pelkkä SkyPortal tälläkin hetkellä näyttää, että aurinko on vielä horisontin alapuolella, vaikka tosiasiassa on jo komeasti näkyvissä. Putki ei siis ole edes päällä nyt. Tätä minä kummastelen ????

ewj

Vaihtelin SkyPortalissa päivämääriä, jolloinka tämänhetkinen todellinen tähtitaivas ja kuukauden takainen päivämäärä näyttäisivät pitävän yhtä. Voisiko joku ystävällisesti tarkistaa mitenkä omassa kännykässä / tabletissa näyttää ? Onko sovelluksen taivas samassa asennossa todellisen taivaan kanssa ? Kiitos.

tomppa

SkySafaria on tullut käytettyä useampi vuosi ja tämä SkyPortal on siitä kehitelty ilmaisversio. Latasin kuitenkin vielä varmuuden vuoksi juuri tuon SkyPortalin, jotta ollaan samalla viivalla.

Ennen kaukoputken yhdistämistä:1. Avaa SkyPortalin asetukset ja aseta ohjelma käyttämään puhelimen omaa aikaa. Valitse "Use current time".2. Valitse sijainniksi "Use current location".3. Poista automaattinen horisonttikuva käytöstä. Valitse Horizon & Sky --> "as opaque area".

4. Paina täppä kohtaan "Show daylight".5. Varmista, että ajan kelaus on pois päältä. Palaa planetaariokuvaan ja etsi alavalikosta "Time". Paina "Now".

Näiden ohjeiden mukaan sovelluksen pitäisi näyttää tämän hetken taivas nykyisessä sijainnissasi.

Troubleshooting:
(Jos vieläkään ei toimi, kokeile näitä)
- Vaihda aika-asetuksissa (kohta 1.) kellonaika manuaaliseksi. Poista täppä kohdalta "Use current time" ja aseta tämänhetkinen päivämäärä ja aika.
- Vaihda sijaintiasetuksista (kohta 2.) "Choose location from map" ja hae kartalta havaintopaikkasi.
- Varmista, että teet myös kaukoputken kohdistuksen (alignment) ainoastaan SkyPortalia käyttäen. Käsiohjaimen käyttö saattaa sekoittaa ohjelman.
- Älä käytä GoToa käsiohjaimella, kun SkyPortal on yhdistetty.

ewj

 :oops:
Olipas nolo moka itseltäni. Näkyyhän se nyt niinkuin pitääkin,  kun laittoi tuon paljaan horisonttiasetuksen.
Suurkiitos sinulle !

einari

Hyvä jos selvisi.
En kyllä oikein ymmärrä että jos aika ja paikka on oikein, voisi olla jostain horisonttiasetuksesta kiinni.
___
Tapio

ewj

Siis näyttäisi, että alkuperäisillä asetuksillani kohteet jotka olivat nousemassa näkyviin jäivät maisemakuvan taakse.

einari

___
Tapio