Tähtikuvaus > Yleistä asiaa tähtikuvauksesta

N.I.N.A.

(1/10) > >>

vauve:
Kokemuksia tuosta softasta? Lähtökohta: Statiivi EQ6-R Pro + SW 1000/200 PDS + Autoguider (TS-Optics 240 mm + ASI 224 MC) pihassa. Ajan käsikapulalla gotolla kohteeseen, valitsen kamera-asetukset sekä kuvien määrän, välin ja valotuksen erillisellä ohjaimella. Autoguidauskaapelina 20m aktiivikaapeli sisällä olevaan tietokoneeseen (guidaus:PHD 2).
NINAssa näyttäisi olevan nuo kaikki ominaisuudet, mutta miten koneen ja statiivin välinen kaapelointi hoidetaan? Kolme kaapelia: kamera, statiivi, guidaus? Vai olisiko jokin WiFi- palikka saatavilla? Tiedosta kiitollinen.

Jommeli:
Moro!

Mulla on kaluston vieressä Mini PC (Intel-NUC) johon yhdistän kaikki oheislaitteet (Jalusta, Kuvauskamera, Focuser, Guidekamera) USB-hubin (StarTech) kautta. Koko komeuden ohjaus etänä sisätiloista (NoMachine ja VPN kun ei wifin kantama riitä). Tässä kai kysymääsi asiaan on vastauksena että USB-hubista yksi kaapeli tietokoneeseen jossa pyörii N.I.N.A (jos oikein ymmärsin kysymäsi).

Niin ja vielä kun kokemuksia kysyit N.I.N.Asta niin sen verran että aivan mahtava softa. Sisältää lähes kaiken tarvittavan Domen kontrolloinnista Polar Alignmentin ja Plate solvingin kautta itse kuvaamiseen. Flat Wizard on aivan mahtava ominaisuus Flattien ja Dark Flattien ottamiseen.

youtubesta löytyy paljon opastusta N.I.N.A:an mm. Patriot Astro, Cuiv the lazy geek jne

vauve:
Kiitos tiedoista! Noita minipc:tä näyttää olevan muutamaa eri mallia ja hintaa. Mikä malli sinulla on käytössäsi.

Jommeli:
Tämä taitaa olla
https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/126149/intel-nuc-kit-nuc8i3bek.html

vauve:
Eli ihanko kulkevat kaikki signaalit yhdellä kaapelilla? Onko miten häiriöherkkä (ei varmaankaan kuitenkaan tekstistäsi päätellen)?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta