Joo ZHR-luvut ovat tavalliselle kansalle huono informaatio, koska harvan parven radiantti on zeniitissä ja aika harvoin optimaalisia havainto-olosuhteita saavutetaan. Jos pyrittäisiin laskemaan aktiivisuus korjaamalla '"takaperin" ZHR:stä, pitäisi ensiksi olettaa joku keskimääräinen havainto-olosuhde ja myös keskimääräinen kellonaika, koska radiantin paikka muuttuu yön aikana. Jälkimmäinen ehkä perseideillä olisikin mahdollista, kosa yö on aika lyhyt ja voisi olettaa vaikka yön pimeimmän hetken.
Sitten tieteysti on se arvaamaton tekijä, että ZHR voi vaihdella vuodesta toiseen. Tämän vuoden maksimi taisi olla noin 70-80 (IMO:n liveseurannan mukaan), toki tuo outbursti nosti huipun korkeammalle. Ja 13./14.8. yö näyttää olleen jopa aktiviisempi. Täällä on viitattu aiemmin vuoden 2016 aktiiviseen maksimiin, jolloin ZHR kipuri lähes 140:een.
Ursan Tähdet-vuosikirjassa ollaan pyritty antaa epätarkempia ja enemmän todellisuutta vastaavia arvoja, joskin ZHR:t löytyy takaosan taulukosta. Näissä olisi tietenkin kiva ehkä saada asinatuntijaarvioita enemmän.
Voi olla, että osa tiedotusvälineistä poimii tietonsa ulkomaisista lähteistä, eikä esimerkiksi Ursan tiedotteista.