Orion XT12 Intelliscopen arvo?

Aloittaja Marisim30, 04.03.2021, 14:44:31

« edellinen - seuraava »

Marisim30

Hei!

Isäni hankki reilut 10 vuotta sitten - tuolloin ilmeisesti melko hintavan - kaukoputken, Orionin XT12 SkyQuest Intelliscopen.
Isä kuitenkin sairastui pian hankinnan jälkeen, ja putki jäi täysin käyttämättä. Se on itse asiassa edelleen pakkauksessaan, ei ole siis edes koottu koskaan.

Mikähän tämän putken arvo tänä päivänä suunnilleen on? Perheessä ei ketään isän veroista tähtiharrastajaa ole, ja nyt mietimme, onko järkevämpää yrittää myydä uudenveroinen putki vai ottaa itse käyttöön ja herätellä tähtiharrastusta jälkipolven keskuudessa. Täältä keskustelu/myyntipalstoilta en ainakaan löytänyt vinkkiä hinnasta. Osaako kukaan antaa arviota?

Kiitos!

Tane

Olisiko kyseessä tämä? https://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/language/en/info/p1932_Orion-SkyQuest-XT12i-IntelliScope---12-f-5-Dobsonian-Telescope-with-Object-Locato.html

Jostakin luin yleisestä käytännöstä että käytetty astro tuote olisi kaksikolmasosaa uuden arvoinen. Riippuu käytön jättämien jälkien asteesta. Nythän on kyseessä muuten uutta vastaava, vain muutaman vuoden vanha. Hinnan määrää lopulta kysyntä, kokeilemalla saa selville...Ei pilkkahintaan.  Hyvä vaihtoehto sekin että herätellä harrastusta omassa piirissä...
Celestron C14,

Marisim30

Kiitos, isäni putkessa ei ole tuota i -merkintää, vaan pelkkä XT12, eli jokin ero lienee, en kylläkään tiedä mitä tuo i tarkoittaa.

Mietin myös, onko tuo kyseinen putki liian vaikea käyttää aloittelijoille eli lähinnä itselleni  :cheesy:

Tane

Taitaa olla se i vain tuuman(inch) etumerkki.
Celestron C14,

Marisim30


Hessu

Vai olisko se i eli Intelliscope. Siinä on enkooderit ja joku käsikapula, mikä kertoo mihin päin putkea siirretään jotta haluttu kohde löytyy. Lihasvoimainen goto siis.

tila

Itsellä on tuosta hieman pienempi malli (XT8) ja se on ensimmäinen kaukoputkeni. Aluksi opettelin käyttämään sitä käsikapulaa , jotta löysin haluamani kohteet mutta myöhemmin se jäi vähitellen pois käytöstä, kun tähdistöt tuli tutummaksi. Minusta se sopii alottelijalle, koska on aika helppo käyttää, ainoa miinus puoli on paino. Tuo koko taitaa painaa jo jotain 40kg, eli sen siirtely voi olla työlästä.
Teppo Laitinen