Fokkariohjain Arduinolla

Aloittaja vehnae, 11.11.2017, 12:38:00

« edellinen - seuraava »

J Piira

Aivan hienosti pyörii ja oikeaan suuntaan. Jaksaa pyörittää tuolla Nema 14 moottorilla aivan hyvin ja säädöt Sgp:stä toimii .
- Jukka -

J Piira

Täytyy joskus kokeilla vielä koodin viemistä Arduino Nanoon platfomIO:n kautta. Voisiko syy siihen, ettei se mennyt viimeksi olla jossain Windowsin palomuurin toiminnassa tai jossain muussa konetta sujaavassa ohjelmassa.
- Jukka -

jpaana

PlatformIO:n ja Arduino Nanon kanssa on sellainen pieni kompa, että boardin tyyppi on vaihtunut jossain välissä Nanojen versioita ja esimerkiksi oma uudempi Nanoni vaati board=nanoatmega328new eikä suostunut lataamaan koodia kun taas vanhempi toimi kun oli board=nanoatmega328. Arduinon IDE:llä ei ollut kuin yksi valinta ja se toimii molemmilla.
ScopeDome 2M, TS/GSO 8" RC (203mm 1624/1090mm 0.67x redulla), EQ8, Player One Poseidon-M PRO, Atik 383L+, ASI178MC, ASI120MM-S, SX Lodestar X2, Player One Phoenix Wheel, SX USB Wheel, ZWO EAF, Gemini SnapCap

GaryP

Itse asiassa juuri tästä mainitsin tuossa pari päivää sitten, Nanon versiot Arduino IDE:ssä valitaan kohdasta Tools-prosessor.
Ja se on valittava oikein tai koodi ei uppoa.

Kari

Kari Pulkkinen
Espoo, Finland

Harrastus uudelleen lämpiämässä...

J Piira

Kiitoksia. Täytyy testailla tässä talven aikana.
- Jukka -

J Piira

Kokeilin toisella Arduino Nanolla Visual Studion ja PlatformIO:n kautta tuota. Jos oikein ymmärrän, niin koodi meni ihan ok?  Mutta ei Sgp eikä FocusMax löydä tuota fokuseria. Lienen jotain tehnyt väärin tai jättänyt tekemättä?
Toivottavasti löytyy jotain ehdotuksia mitä voisi kokeilla. (Se edellinen versio näyttää toimivan ihan ok)
- Jukka -

vehnae

Testaa toimivuus Moonlite Single Focuser -ohjelmalla jolla voi ajella fokkaria käsin. Se on vähän vikasietoisempi kuin Moonliten ASCOM-ajuri, löytyy täältä: https://focuser.com/downloads.php

Oliko sulla se RST-GND konkka myös uudessa nanossa? Ilman sitä ASCOM-ajuri timeouttaa kun sarjaportin avaaminen boottaa Arduinon eikä se ehdi käynnistyä ennen ASCOM-ajurin kyllästymistä odotteluun.

J Piira

Kiitoksia Jarille. Kyllä minulla 100mirkroF:n konkka on siellä gnd:n ja rst:n välissä. Tuolla Moonliten singlellä kun painaa connect, niin vähän aikaa on disconnect mutta sitten se muuttuu taas connectiksi ja ei toimi.
Kävin kokeilemaan uudella arduino nano "kopiolla", mutta siinäkin tuli ongelma, kun ei kytkettäessä koneeseen tee com-porttia. Täytyy tehdä tuosta uusi aihe kestusteluun.
- Jukka -