Kirjoittaja Aihe: Laitepäivät 2021  (Luettu 331 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa op

  • Ryhmäaktiivit
  • Periodinen komeetta
  • **
  • Viestejä: 18
Laitepäivät 2021
« : 11-02-2021, 16:00:47 »
Tervehdys kaikki havaintovälineiden ystävät

Kohta tulee kuluneeksi 2 vuotta kun laitepäivät pidettiin viimeksi, paikkana oli luonnollisesti Tähtikallio, ja moni on varmaan miettinyt, järjestetäänkö ne tänä keväänä.

Pitkän miettimisen jälkeen tapahtuma pidetään Zoom-tapaamisena, edellyttäen, että saamme edes muutaman esityksen buukattua. Koko viikonloppu 9-11.4. on varattu tapaamiseen myös Tähtikallion havaintokeskuksessa. Emme kuitenkaan odota tai edes halua, että sinne kokoontuu runsaasti väkeä. Varsinainen tapahtuma pidetään siis verkossa Zoomin välityksellä ja tarkoitus on, että kukin pitää esitykset kotoaan käsin. Riippuen esitysten määrästä, tapahtuman kesto ja tarkempi ajankohta verkossa on vielä auki. Oletettavasti aloitamme lauantaina 10.4. aamupäivällä ja tarvittaessa esitykset jatkuvat vielä sunnuntaina 11.4. Tarkemmasta aikataulusta tiedotetaan myöhemmin.

Pyydän nyt niitä foorumin seuraajia ilmoittautumaan, joilla on mielenkiintoinen Laitepäivien teemaan sopiva esitys ja minkä haluaisitte jakaa muiden kanssa. Tulen lähettämään s-postia vielä erikseen henkilöille, joiden kanssa oli jo sovittu esityksestä vuosi sitten, ovatko he vielä kiinnostuneita ja halukkaita pitämään esityksen etänä. Ohjelmaideoita ja ilmoituksia kiinnostuksesta pitää jokin esitys voi lähettää suoraan minulle tai ryhmän s-postiin olli-pekka.joronen@kolumbus.fi tai havaintovalineet@ursa.fi

Veikko Mäkelä on luvannut opastaa teknisen toteutuksen kanssa, jotka ilmoittautuvat esitysten pitäjiksi. Esitykset on vakiintuneeseen tapaan tarkoitus tallettaa, editoida ja myöhemmin jakaa myös Ursan Youtube-kanavalla. Mahdollisuutta esitysten samanaikaiseen live-striimaukseen selvitetään vielä.

Tapahtumalle avataan myöhemmin oma nettisivu ilmoittautumista varten. Tästäkin tiedotetaan kun se on avattu. Koska tapahtumaan osallistuminen ei vaadi tällä kertaa kuulijoilta matkajärjestelyitä tms., ilmoittauminen todennäköisesti tapahtuu vasta 1-2 vkoa ennen tapahtumaa. Kaikille ilmoittautuneille lähetetään linkki tapahtumaan ja ohjeet Zoom-sovelluksen lataamiseksi ja asentamiseksi omalle koneelle. Ohjelman asentaminen ei kuitenkaan ole välttämätöntä ja lähetystä voi seurata myös nettiselaimen välityksellä.

havaintovälineet-ryhmän puolesta
OP