Kirjoittaja Aihe: Baader CaK-suodin, TS vixen dovetail bar  (Luettu 1265 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa cmas

  • Eksoplaneetta
  • ***
  • Viestejä: 153
Baader CaK-suodin, TS vixen dovetail bar
« : 16-08-2020, 20:13:42 »
Lisäilen pikkuhiljaa kampetta myyntiin, kun ehdin "tonkia laatikoita". Alla oleva lista päivittyy siis aina välillä. Myydyt tuotteet yliviivattuna ja myynnissä olevat normaalilla tekstillä.

Celestron Edge HD 8":
203 / 2000 mm (F/10) SC-putki. Etsinputkena Rigel QuickFinder. Mukaan tulee myös alkuperäinen etsinputki. Ei kulmapeiliä / okulaareja. Kunto on oikein mainio, mutta pieni lommo tuossa OTA:ssa on (ollut minulle tullessa, en ole huomannut kuvanlaadussa mitään vaikutusta - tämän seurauksena kuitenkin hintaa alas aiemmasta, kun ei ole täysin priimaa - kuva liitteenä). Tästä saa nyt kohtuuhinnalla hyvän kuvausputken hieman isommallekin kennolle tai optisesti laadukkaan visuaaliputken.
Tarkemmat tiedot vaikka TS:n sivuilta: https://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p3257_OFFER--Celestron-Edge-HD-800-OTA---203-2000mm-Flatfield-SCT.html.
Rigel QuickFinderin tietoja tästä: https://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p307_Rigel-QuikFinder---Zero-Magnification-Finder-w--2-bases.html
HP: 800 eur / järkevä tarjous.

Tämä on myyty

Celestron StarSense:
Jalustan suuntaaminen ei ole tämän jälkeen enää kovin hankalaa. Tämä versio on Celestronin jalustoille käypäinen. Käytännössä uusi.
Tietoja taasen vaikkapa TS:n sivuilta: https://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/language/en/info/p6040_Celestron-StarSense-Module---automatic-alignment-for-GoTo-mounts.html
HP: 200 eur / järkevä tarjous.

Tämä on myyty

Celestron AVX-jalusta:
GoTo-jalusta, mallia ekvatoriaalinen. Normaali hyvä käyttökunto, taitaa jaloissa olla pari naarmua ja muuten ei juuri uudesta häpeä.
Tietoja esim: https://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p6033_Celestron-AVX-GoTo-Mount-for-Astronomy-and-Astrophotography.html.
HP: 400 eur / järkevä tarjous.

Tämä on myyty

ZWO ASI178mm:
ZWO:n mv-kennollinen kamera. Passeli mm. Kuu- ja aurinkokuvaukseen. Allekirjoituksen linkissä melkolailla kaikki kuu- ja aurinkokuvat on nakutettu tällä kameralla. Paketissa kaikki mitä uutenakin tuli mukana. Lisätietoja esim täältä: https://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p8700_ZWO-ASI178MM---USB3-0-Mono-Astro-CMOS-Camera-Sensor-D-8-82-mm.html.
HP: 300 eur / järkevä tarjous

Tämä on myyty

Baader IR-pass 685:
IR-pass suodatin (1.25") esim kuu-kuvaukseen rauhoittamaan seeingiä. Tiedot tästä: https://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p515_Baader-IR-pass-filter-1-25----for-infrared-photography.html. Kunto ei uutta häpeä.
HP: 50 eur / järkevä tarjous

Tämä on myyty

Baader CaK (calsium k-line) double stacked:
Aurinkokuvaukseen 1,25" CaK-suodin. Kunto kuin uudella. Näitä ovat jotkut käyttäneet myös Venuksen kuvaamisessa ymmärtääkseni (en ole kokeillut itse). Mukaan noin 80 mm aukolla oleva nd3.8-kalvosta tehty kuvaussuodin (kalvo pahvien välissä) putken päähän (ko kalvo on kuvaukseen, ei visuaalikäyttöön). Pelkällä kalvolla aurinko ns valkoisessa valossa ja CaK-suodattimella pääsee sitten kalsiumin kaistalle. Tarkemmat tiedot esim tästä: https://www.baader-planetarium.com/en/baader-k-line-filter-1%C2%BC%22-(double-stacked).html
HP: 120 eur / järkevä tarjous

Benro S6 nestevideopää
Hyvin vähän käytetty. Muutama käytössä tullut naarmu. Käy vaikka pienelle kaukoputkelle tai kiikareille. Tässä on jousisäätöinen vastapainokin, jos sellaista kaipaa. Liike mukavan tasaista. Jäi projektista yli. Tietoja esim tästä: https://www.digitarvike.fi/product/104033/benro-s6-videopaa
HP: 60 eur / järkevä tarjous.

Tämä on myyty

Vixen dovetail bar, 200 mm
TS:n versio. Pari jälkeä, kun on käytetty kiinni jalustassa, mutta ei ollutkaan sitten omaan käyttöön täysin sovelias. https://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p9156_TS-Optics-Dovetail-Bar-Vixen-GP-style---L--200-mm---profile-construction.html
HP: 15 eur

Jos ostaa useampia komponentteja, voidaan mahdollisesti koettaa järjestää jotain könttäsummaa tms. Pienemmät kamppeet liikkuu luonnollisesti postilla ongelmitta. Hakeakin saapi ehdottomasti.

Tuotteet sijaitsevat Espoossa.
Yhteydet saa maililla tommi piste ropponen ät gmail piste com, privaviestillä tai nolla 4 nolla 687 68 kuusi seitsemän.

Kamppeet on myynnissä osittaiseen pimeän taivaan visuaalitarkkailuun siirtymisen johdosta. Vaihdossa en tällä haavaa kaipaa mitään.
« Viimeksi muokattu: 27-09-2020, 20:53:11 kirjoittanut cmas »
Tommi R
TS 80/480 APO
Baader VIP barlow, prism diagonal, 1.7x GPC, Maxbright II bino, 2x Hyperion zoom mark IV, D-ERF, Double stacked CaK
Daystar chromo-Quark
Alt-Az TSAZGP kevyesti modattuna
Kuvia Flickr:ssä

Poissa Anssi Mäntykivi

  • Periodinen komeetta
  • **
  • Viestejä: 85
Vs: Baader VIP Barlow, IR-pass, CaK-suodin, TSFlat-tasoitin
« Vastaus #1 : 28-08-2020, 22:17:10 »
Baader IR-pass 685 kiinnostaisi. Laitoin yv.
Anssi Mäntykivi

Poissa cmas

  • Eksoplaneetta
  • ***
  • Viestejä: 153
Vs: Baader CaK-suodin, Benro S6 nestepää
« Vastaus #2 : 18-09-2020, 14:06:35 »
Löytyi näköjään vielä yksi ylimääräinen kisko, joten se lisätty nyt.
Tommi R
TS 80/480 APO
Baader VIP barlow, prism diagonal, 1.7x GPC, Maxbright II bino, 2x Hyperion zoom mark IV, D-ERF, Double stacked CaK
Daystar chromo-Quark
Alt-Az TSAZGP kevyesti modattuna
Kuvia Flickr:ssä