Kirjoittaja Aihe: Virtual Moon Atlas 7.0  (Luettu 349 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa PCW

  • Ryhmäaktiivit
  • Periodinen komeetta
  • **
  • Viestejä: 17
Virtual Moon Atlas 7.0
« : 30-06-2020, 20:04:44 »
Monelle kuuhavaitsijalle (ainakin toivottavasti) tutuksi tullut Virtual Moon Atlas on saanut uuden version ja suuremman päivityksen sitten moneen vuoteen. Muutama päivä sitten on ilmestynyt versio 7.0.

Tämä uusi jakelu eroaa aiemmista sen verran, että ladattavissa on ainoastaan Windows-versio; uusi versio toimii Windowsin versioilla 7-10. Ohjelma toimii Linuxilla winen avulla tai macOS:lla CrossOverilla, Parallelsilla tai winellä. Asennus onnistuu jopa helposti ja ohjelma toimii sujuvasti.

Ensituntuman perusteella uusi versio on varsin mainio. Käyttöliittymää on hieman selkiytetty, joskin ohjelma tuntuu olevan hieman raskaampi. Tähän saattaa tulla parannus päivitysten myötä. Mitään suurempia bugeja ei kuitenkaan tullut vastaan.

Ellei ohjelma ole entuudestaan tuttu, siihen kannattaa ainakin nyt tutustua! Kyseessä on erittäin monipuolinen ja kattava Kuun kartasto. Havaitsijalle ohjelma on hyvä lisä karttakirjan rinnalle tai jopa sellasien korvaajaksi ja kyllä nojatuolikuuntutkijakin ohjelman parissa viihtyy. Suosittelen.

Ai niin, ohjelma on edelleen lähtökohtaisesti maksuton. Ohjelma löytyy sivulta https://ap-i.net/avl/en/start.
Paula Wirtanen
Kuu ja planeetat sekä Asteroidit ja komeetat -harrastusryhmä. Virallinen kuuhullu.