Kaukoputket > Katadioptriset kaukoputket

Celestron CPC 9.25 päivitys

(1/4) > >>

GEM:
Tästä varmaan on jo aihe mutta en löytänyt. Aloin päivittää 2010 ostettua C 9.25, mutta tietokone ei koskaan löytänyt kaukopukeani. Käsikapulan johto on C:n ja liitäntä normaalilla USB-adapterilla, koska koneessani ei ole sarjaporttia. Kaikki menee hyvin, kone tunnistaa (Windos-asetukset) laittejohdon, mutta CFM-ohjelma ei löydä yhtään kaukoputkea. Että sillai, mistähän mättää ja onko muilla ollut samoja ongelmia? Olen koikeillut melkein kaikkia nettineuvoja.  MMu

tomppa:
Moi! Tappelin saman ongelman kanssa, kun päivitin oman CPC 800:n. CFM ei toimi, jos käsikapulan ohjelmistoversio on liian vanha. Todennäköisesti tarvitset vanhan Celestron HCupdate-ohjelmiston päivitystä varten. Itse muistaakseni kaivoin sen aikanaan Cloudy Nights-sivustolta. Voin koittaa myös katsoa, josko omalla koneellani olisi vielä HCupdaten asennustiedosto.

Disco Volante:
Laitekehitys on ollut vähän jäljessä tällä alalla. Samoin ohjelmistot. Sanot että tietokone tunnistaa kaapelin nimellä? Mitä järjestelmähallinta sanoo siitä? Onko siinä Prolific-piiri?

Kokeile tätä:
-Jos on vanha ohjelma niin se saattaa hyväksyä ainoastaan aitoja com-portteja väliltä 1-4 eikä siitä korkeampia virtuaaliportteja. Etsi järjelmähallinnasta portti USB-valikosta. Oletus pitäisi olla 9600-n-8-1, se on silloin oikein (Jossain ihan uusissa sattaa olla 115200-n-8-1). Täppää pois ruksi FiFo-ruudusta, se on puskurimuisti ulkoisille modeemeille ja aiheuttaa purskeita ja viiveitä datassa. Katso samalla ajurista kuka on tehnyt piirin.

-Mene virransäästöpaneliin ja etsi vetovalikosta USB. Täppää USB-virransäästö pois.

-Jos siinä on vanha Prolific-piiri niin tietokone tunnista piirin, mutta ei toimi. Syy siihen on että tehdas muutti ID'n kun alkoi ilmestymään kopioita suuria määriä. Samalla heidän omat vanhat oikeat piirit lakkasi myös toimimasta. Kikka on siinä että hinaa netistä tarpeeksi vanhan ajurin. Tehtaan omat uudet ajurit ei siinä toimi ja sama pätee Windows'in ajureita.

Testaa nämä ensin ja katsotaan miten siinä käy.

GEM:
RE. Kyllä homma jäi nyt tekemättä. Kaikki konstit ja neuvot on yritetty, on jopa käytetty vanhempaa läppäriä, asennettu uusia USB-ajureita ja käyetty vanhaa LPT-porttia. PC ei tunnista kaukoputkea mutta kyllä näyttää, että USB-kaapeli on kiinni. Näin ei edes Tomin neuvoma HC-päivitys onnistu.
Voisiko HC olla rikki vaikka tomii kyllä muuten ajossa normaalisti, tosin GOTO ei. Helpottaako, jos hankkii uuden kapulan ja vaatiiko se sitten taas päivityksiä? Kumma juttu; mies on saatu Kuuhun ja eletään vuotta 2020, tämä ei kuitenkaan onnistu ja on ns. Jenkkitekniikkaa.  Kiitokset kaikille, muita kikkoja? MMu

Disco Volante:
Jos koneet kättelee keskenään niin kaapeli pitäisi olla OK, muuten ei. Saitko selville mikä sarjapiiri siinä on? Se olisi erittäin tärkeää saada selville. Ilman oikeaa ajuria ei tapahdu mitään. Se on yleensä joko Prolific tai FTDI. Oletan että jalustassa/kapulassa on RJ-liitin (vanha puhelinliitin) mikä menee D9-liittimeen (9-napainen D). Se on sitten suora klassinen COM-kaapeli. Sitten sinulla on lyhyt D9--->USB missä on sisäänrakennettu sarjapiiri. Onko näin? Piirisarjaa täytyy tietää. Sen saat katsottua järjestelmänhallinnasta.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta