Hyviä ratkaisuja tähtitornin rakenteluun?

Aloittaja Timpe, 17.01.2016, 19:00:24

« edellinen - seuraava »

Timpe

Päivitetään tätäkin sen verran, että keväällä keskimmäinen perustusten reunasta löytyvä päätyharkko sai jotain kautta routavääntöä (näkyy tässä ja tässä kuvassa kehikon reunassa). Lopputulos oli tällainen halkeama Leca-harkon reunaan (jälkiviisaus: olisi pitänyt ostaa 2 kpl harkkoja lisää, jotta kehikon 2x4:t olisivat tuettuna keskeltä harkkoa, eikä ihan reunasta kuten nyt):

Tein tuolle roudan sulettua pika-korjauksen nostamalla auton haitaritunkilla havaintosuojan päätyä ja pujottamalla tukikehikon ja harkon väliin teräslevyn, joka tasaa tukikehikosta alaspäin tulevaa painoa aiempaa laajemmalle harkon pintaan.Varsin vähäisillä korjauksilla olen päässyt havaintosuojani kanssa tähän saakka.  :azn:
Tämä virhe näkyi kevättalvella siten, että tässä kuvassa näkyvä katon liikesauman tiiviste piti ottaa tuosta liikeraosta pois. Tai sitten tuon päätyseinän tuenta on viidessä vuodessa antanut hiukan periksi painovoimalle...  :grin:

Mutta periksi ei anneta, sillä taas tuli kakkosneloselle töitä ampiaisen tappovälineenä... (oli ennättänyt tekemään tuollaisen nelisenttisen pesänalun kopin sisälle).


- Timo Inkinen