Kirjoittaja Aihe: Hyviä ratkaisuja tähtitornin rakenteluun?  (Luettu 141516 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Timpe

  • Multiversumi
  • ******
  • Viestejä: 7086
    • Valoa ja varjoja
Vs: Hyviä ratkaisuja tähtitornin rakenteluun?
« Vastaus #255 : 24-05-2021, 19:42:39 »
Päivitetään tätäkin sen verran, että keväällä keskimmäinen perustusten reunasta löytyvä päätyharkko sai jotain kautta routavääntöä (näkyy tässä ja tässä kuvassa kehikon reunassa). Lopputulos oli tällainen halkeama Leca-harkon reunaan (jälkiviisaus: olisi pitänyt ostaa 2 kpl harkkoja lisää, jotta kehikon 2x4:t olisivat tuettuna keskeltä harkkoa, eikä ihan reunasta kuten nyt):

{alt}

{alt}

Tein tuolle roudan sulettua pika-korjauksen nostamalla auton haitaritunkilla havaintosuojan päätyä ja pujottamalla tukikehikon ja harkon väliin teräslevyn, joka tasaa tukikehikosta alaspäin tulevaa painoa aiempaa laajemmalle harkon pintaan.

{alt}

Varsin vähäisillä korjauksilla olen päässyt havaintosuojani kanssa tähän saakka.  :azn:
Tämä virhe näkyi kevättalvella siten, että tässä kuvassa näkyvä katon liikesauman tiiviste piti ottaa tuosta liikeraosta pois. Tai sitten tuon päätyseinän tuenta on viidessä vuodessa antanut hiukan periksi painovoimalle...  :grin:

Mutta periksi ei anneta, sillä taas tuli kakkosneloselle töitä ampiaisen tappovälineenä... (oli ennättänyt tekemään tuollaisen nelisenttisen pesänalun kopin sisälle).

{alt}
- Timo Inkinen