Hmph, vähemmän yllättäen projekti ei mennyt täysin putkeen. Vaja nyt tuli valmiiksi kuukausi sitten, mutta pääsin vasta tänään rahtaamaan kalustoa paikalle kun kirkkaat kelit antoivat odottaa itseään. Paha vaan, vajan sijoittelu meni hieman pieleen sen jälkeen kun otin alkuperäiset mitat kaluston kanssa rakentamisen alkuvaiheessa. Aiheutti hieman mutkia matkaan mutta ei onneksi estä käyttöä.
Valmis systeemi näyttää nyt tältä:


Pari asiaa jäi korjattavaksi ensi keväänä kun tulee aika purkaa tuo:
- Katonpuoliskojen kiinnityksessä on yksi heikko kohta joka estää puoliskojen jättämisen auki-asennossa vaijerien varaan. Ei haittaa tässä kohtaa koska rakennen kestää kun puoliskot saa lepäämään tuon kaiteen ja pöydän päälle. Katsotaan mitä siihen sitten keksii vahvistukseksi
- Putken takan ole seinä tuli sitten kuitenkin liian lähelle vaikka omasta mielestäni mittasin sen paikan huolella. Seinäelementit on kiinnitetty terassilautojen välistä, joten arvaan että niiden paikka meni yhden laudan verran pieleen.
Käytännössä estää täyspitkän huurresuojan käyttämisen, jouduin pätkäisemään telttapatjasta tehdyn suojan 15cm pitkäksi nysäksi ja vääntämään lämmityspannan täysteholle. Ja juuri kun sain valmiiksi pellistä taitellun jämerän version...
No, noista huolimatta pääsin tänään aloittamaan kaluston tuunausta käyttökuntoon. Hankin muutama viikko sitten ASI1600:n, ZWO:n EFW:n ja Baaderin LRGB filtterit, niissä sitten riittikin ihmettelemistä. ASI1600 vaan tuotti tänään päänvaivaa, sen yhteys stick-PC:ssä pyörivään APT:hen pätki vähän väliä kun otin sillä yksittäisiä kuvia. Ainostaan yhteyden katkaiseminen ja uudelleenmuodostaminen auttoi, muutoin APT valitti ettei pysty ottamaan kuvaa. ASI on kytketty suoraan PC:hen USB3:lla, ostin lyhyen 50cm USB3 piuhan korvaamaan kameran mukana tulleen. Ensi alkuun kuvien latauskin toimi hyvin hitaasti, vasta USB:n nopeuden tiputus 40% auttoi. Olisin tiputtanut sitä vielä lisääkin mutta tämä ei enää onnistunut. Katsotaan miten tuo toimii sitten pitkissä sarjoissa.
Mutta tämän illan osalta homma loppui siihen että en saanut guideria focukseen TS:n TOAG9:n kanssa. Tuo nyt on aina ollut hankalin osuus saada kuntoon, TOAG9 ei ole kaikkein mukavin säädettävä. Sain kertaalleen pari donitsia näkymään (kuvauskameran ollessa jo focuksessa) mutta sitten nekin lipsahtivat karkuun. Ei tuota kovin kauaa kyennyt yrittämään, näpit jäätyivät sen verran pahasti. Taidan seuraavaksi kokeilla FireCapturen kanssa päiväsaikaan ja kohdistaa vaikka johonkin puun latvaan. Sitä tapaa näemmä suositeltiin ennemmin kuin tähtien kanssa tuskailua.
Kiitos vinkistä! 
Tuollainen RuuviTag -paketti tuli tännekin ja onpas kiva kapine eri asioiden valvomiseen.
Nyt tiedän, että kuvauslaatikon lämmöt/kosteus ovat hiukan paremmalla tolalla kuin kopin ulkoilma. Ei pitäisi tiivistyä kosteutta elektroniikkaan tuon takia...
Ei kestä.

Siellä näyttikin postausten perusteella olevan käyttöä. Itse katselin äsken tilanteen olevan tämä suojassa ja OTA:n päällä:

RuuviTag nököttää siinä KomaHubin päällä. Putken ja jalustan ympärille on kiedottu 20W edestä sulanapitokaapelia ja niiden päälle on heitetty hallaharsoa ja skotterin sadesuoja. Näkyy nostavan lämpötilaa mukavasti.