Tähtipäivät 2019 ovat Tuorlassa 23.-24.3.2019

Aloittaja West468, 05.01.2019, 15:23:52

« edellinen - seuraava »

West468

Hei! Vuoden 2019 Tähtipäivät järjestetään Tiedekeskus Tuorlassa 23.-24.3.2019. Pääjärjestäjinä toimivat Tiedekeskus Tuorla ja Turun Ursa, mutta UrSalokin lienee touhuissa mukana. :)

Tapahtuman kotisivut aukeavat viimeistään seuraavan T+A:n ilmestyessä, mutta viikonloppu kannattaa laittaa jo nyt kalenteriin. Lauantaina on perinteinen illanvietto, jossa jaetaan Stella Arcti -palkinnot. Muuten ohjelmassa on luvassa esitelmiä ja Tuorlaan ja sen historiaan tutustumista.

Tuorlan observatoriohan elää nyt muutoskautta, kun Turun yliopiston tähtitieteen laitos muutti sieltä Turun keskustaan viime kesänä. Tuorla on nykyään tiedekeskus, jonka toimintaa kehitetään jatkuvasti. Tilat ovat laajat, ja niissä on paljon historiaa. Jos Tuorlassa ei ole vielä tullut käytyä, nyt on hyvä mahdollisuus tulla tutustumaan suomalaisen tähtitieteen historiaan. Yrjö Väisälä perusti Tuorlan observatorion jo 1950-luvulla, ja paikalla on vielä paljon Väisälän esineistöä, kalustoa, jne.

Kauempaa tulijoille tiedoksi, että Tuorlan Majatalosta voi kysellä majoitusta kyseiselle viikonlopulle. Käyttäkää koodia "tähtipäivät2019", kun varaatte huoneita. ;)

Järjestämme jonkinlaista ohjelmaa varmaan jo perjantain puolella, mutta siitä lisää myöhemmin.
Tervetuloa!
Eeva-Kaisa / Turun Ursa

West468

Tässä vielä linkki Tuorlan Majatalon majoitusosioon. Lähettäkää varaukset suoraan osoitteeseen myynti@tuorlanmajatalo.fi

Illanvietto järjestetään myös Tuorlan majatalossa, joten kaikki hyödykkeet ovat lähekkäin. :)

West468

Tähtipäivien nettisivut on nyt avattu ja ne löytyvät täältä.

Jos ilmoittaudutte lauantain iltajuhlaan, muistakaa kertoa allergiat jne. ilmoittautumisen yhteydessä.

Tervetuloa Tähtipäiville Tuorlaan 23.-24.3.2019!

Kaizu

Tänään tuli hukkareissu tähtipäiville. Tapahtumien "hajasijoittelu" alueelle yhdessä pysäköintijärjestelyn kanssa esti jalkavaivaiselta osallistumisen. Kirjat etc. jäivät myös ostamatta koska kaupat olivat "tiettömän" taipaleen takana. Onneksi lapsenlapset jäivät aamulla mieluummin kotiin eivätkä lähteneet mukaan. Seuraavilta tähtipäiviltä jään suosiolla pois.
Tuorlassa on aiemmin järjestetty ihan onnistuneita tapahtumia, mitenkä nyt oli päädytty tällaisiin järjestelyihin?

Kaizu
Kai Forssen