Aurinko 2020

Aloittaja Mikko_L, 29.03.2020, 13:23:23

« edellinen - seuraava »

Kimmo65

#60
Vihdoinkin Auringossa näkyy aktiivisuutta.
Tässä on pari kuvaa Auringosta kuvattuna 8.11.  Jälkimmäinen kuva on osakuva ekasta kuvasta.
Koska kuvat ovat viestini liitteenä niin ne näkyvät vain rekisteröidyille käyttäjille.

Laitteisto:   Lunt LS50THa ja kamerana ASI ZWO120MM-S.

Kuvien pinoaminen: PlanetarySystemStacker (PSS) (https://github.com/Rolf-Hempel/PlanetarySystemStacker).      PSS on avoimen lähdekoodin Python pohjainen ohjelma. Sitä  voi siis itse halutessaan muuttaa. Itse en käytä Windows'ia vaan Linuxia (Ubuntu) joten Autostakkert ei sovi minulle  :cheesy:

Värit ja kuvan terävöitys:  GIMP. Terävöittämiseen käytin GIMPissä olevaa G'MIC pakettia (https://gmic.eu/) ja siinä olevaa modifioitua 'unsharp mask' menetelmää.

Kimmo
Mikko_L

Marraskuussa ollaan ja aurinko on matalalla, mutta kaukoputkea on ulkoilutettava.  Aurinkohommissa kontrastilla on väliä, ja tästä se ei enää juuri voi parantua?  Tak FC-76, Lacerta 1.25" Herschel-kiila, Baader polarisaatiosuodin ja Televue 15mm Plössl.. kertakaikkiaan ällistyttävän hienot näkymät! Verrattuna SW 80ED:hen, vuosikerta-Takahashin kontrasti on kertaluokkaa parempi.  Ja pilkkuja alkaa tulla lisää ja lisää  :cool:

-Mikko
36/50/76/127/250mm

CSB

Moi

Veljeni lähetti eilisen Auringon pymennys kuvan. Huawie ja hitsaajan lasin läpi. Tomé, Chilesta

tomppa

Hieno havainto! Luin, että Chilessä oli paljon pilviä ja pimennys näkyi paremmin Argentiinassa. Veljelläsi kävi siis hyvä tuuri.