Foorumin häiriö ja viestejä kadonnut

Aloittaja Mikael Jokela, 10.11.2023, 21:53:17

« edellinen - seuraava »

Mikael Jokela

Hei kaikki!

Foorumissa havaittiin torstai-iltana 9.11.2023 häiriötilanne. Häiriön jälkeen foorumin tietokanta ei ollut eheässä tilassa eikä foorumi toiminut. Tilanne korjattiin hetki sitten perjantai-iltana 10.11.2023 siten, että foorumi palautettiin torstain 9.11. aamuyön tilaan.

Tässä yhteydessä valitettavasti menetettiin torstain 9.11. aikana kirjoitetut viestit, jotka ovat nyt kadonneet foorumilta. Olemme pahoillamme tästä!

Häiriötilanteen aiheuttajaksi epäillään ulkoa tullutta hyökkäystä. Hyökkäysyrityksiä on havaittu viime aikoina myös muissa Ursan verkkopalveluissa.

Ylläpidon terveisin
Mikael

Terveisin Mikael Jokela
Atk-vastaava/Ursa ry

MarkoM

Pakko kysyä, että kannattaisiko foorumisofta päivittää aina tuoreimpaan versioon? Foorumilla näyttää olevan käytössä 2.0.19, kun tuorein on 2.1.4, joka paikkaa aika monta haavoittuvuutta (kuten 2.0.19-2.1.4. välissäkin olevat julkaisut)...
Marko Myllyniemi
"Koskenkorvan kivennäisvesi on valmistettu kirkkaasta, vähänatriumisesta lähdevedestä, siksi sen maku on niin päähännousevan raikas. Maista Koskenkorvan kivennäisvettä. Tulet hyvälle tuulelle!"
astro.kuvat.fi
Kuvagalleria
Lakeuden Ursa ry

Mikael Jokela

Terve Marko,

olet täysin oikeassa, että uusin versio on järkevin ratkaisu. 2.1 on kuitenkin uusi pääversio, johon päivitystä on viivytetty parista syystä. Olemme tällä hetkellä 2.0 pääversion uusimmassa aliversiossa.

2.1 pääversioon siirtyminen tuottaa muutoksia foorumin tekniikkaan sekä käyttöliittymään eli käyttäjät joutuvat oppimaan vähän uusia asioita. Olemme myös halunneet odottaa, että uusi pääversio on varmasti stabiili ja halusimme tehdä ensin palvelimen vaihdon, joka on nyt tehty.

Päivitys 2.1 pääversioon on suunnitteilla lähiaikoina ja siitä tullaan varmasti tiedottamaan lisää pian.

Terveisin Mikael
Terveisin Mikael Jokela
Atk-vastaava/Ursa ry

Mikael Jokela

Hei jälleen,

valitettavasti sama tilanne uusiutui torstaina 16.11.2023 ja sen takia foorumi jouduttiin jälleen palauttamaan edellisen yön varmuuskopioihin. Sen takia torstain 16.11. aikana foorumille kirjoitetut viestit on menetetty.

Olemme pahoillamme harmista ja selvittelemme häiriön aiheuttajaa.

Terveisin
Mikael

Terveisin Mikael Jokela
Atk-vastaava/Ursa ry

Mikael Jokela

Hei vielä,

valitettavasti edelleen häiriö uusiutunut tänään maanantaina 20.11.2023 ja sen vuoksi jouduttu palauttamaan edellisen yön varmuuskopiot. Siitä syystä on menetetty tämän päivän aikana kirjoitetut viestit.

Pahoittelemme harmia ja teemme lisätoimia, jotta tätä ei enää tapahtuisi.

Terveisin
Mikael

Terveisin Mikael Jokela
Atk-vastaava/Ursa ry

Mikael Jokela

Hei,

valitettavasti tämä kiusallinen häiriö on taas uusiutunut tänään iltapäivällä, minkä vuoksi foorumi on jouduttu palauttamaan torstain aamuyön tilanteeseen ja torstain aikana kirjoitetut viestit on menetetty.

Olemme pahoillamme ja tutkimme, mitä lisätoimia tilanteen estämiseksi voidaan tehdä.

Terveisin
Mikael

Terveisin Mikael Jokela
Atk-vastaava/Ursa ry

Riqis

Hei kollegat,

Vastauksena haasteisiin foorumi on nyt päivitetty Mikaelin edellä mainitsemaan foorumi-softan uuteen pääversioon 2.1., jota keskustelussa edellä MarkoM kaipaili myös.

Tämä tuo joitain uusia asioita, joissa on väistämättä totuttelemista, mutta tuo uusia merkittäviä etujakin. Laitan tästä erillisen viestin myöhemmin tänään perustamalla uuden viestiketjun.   

Parh. terv.
Marko
Marko Pekkola / www.avaruus.fi