Simuloitua kuvaa haetaan olettamalla rengasmainen kertymäkiekko. Havainnoista haetaan ennusteeseen soveltuvia piirteitä, jotka kelpaavat ennakoituihin virtuaalimalleihin.
https://iopscience.iop.org/article/10.3847/2041-8213/ab0e85
Onkohan tuossa turhan paljon viritystä siihen mitä odotetaan näkyvän.
Linkissä oli avainsana: very long baseline interferometry (VLBI). Eikös tämä ole "hyvin pitkä kanta interferometria". Itse ymmärrän interferometrin toimivan niin että tunnettu 'räjähdys', 'sykäys' tai mikä tahansa kiintopiste kertymäkiekosta on tunnistettavissa kaikilla radioantenneilla Maassa. Nyt kun kaikki tunnistaa saman tapahtuman atomikellon tarkkuudella, saadaan radioaalto informaatio samanaikaistettua, tämä on ensimmäinen tekijä. Seuraava tekijä on kannan eli linjan mittaus, mitataan kaikkien lautasten linjat toisiinsa nähden ristiin rastiin. Seuraavaksi piirretään kolmio avaruuteen jossa tunnetaan kanta ja yksi kateetti. Kateetti selviää atomikellojen antaman viiveen kautta, esm jos viive on 0,01 sekuntia niin se n. 3000km valon nopeudella. Kun kanta ja kateetti nyt tiedetään, eikö silloin toinenkin kateetti selviä? Näin kolmion yksi sivu osoittaa tarkkaan kohti kertymäkiekkoa. Ja ristiin mittaamalla eri lautasten välillä löytyy tarkka paikka.
Toki lautasten eri korkeus maan pinnasta antaa atomikelloille eri ajankulun mutta eiköhän sekin saada kompensoitua. Ja Maan pyörimisliike muuttaa kolmioiden muotoja jatkuvasti mutta sekin on huomioitava.
Näin olen ymmärtänyt interferometrin periaatteen ja jos kaikki tekijät on oikein, pitäisi tuloksenkin olla oikein. Mutta valtavasti muuttujia on etten ihmettele jos jokin ei täsmää.