Cygnus 2020 -tapahtumalle haetaan järjestäjää

Aloittaja VeikkoM, 06.08.2019, 22:14:25

« edellinen - seuraava »

VeikkoM

Ursa etsii yhteistyökumppania tähtiharrastajien Cygnus-kesätapahtumalle vuodeksi 2020

Cygnus on vuodesta 1987 tähtitieteen harrastajille järjestetty kesätapaaminen, jonka järjestelyistä vastaa Ursa yhteistyössä paikallisen tähtiyhdistyksen tai muun harrastusyhteisön kanssa. Tapaaminen on koonnut vuosittain noin 100-150 osallistujaa. Tapahtuma-aika on vakiintunut jaksolle heinäkuun puoliväli - elokuun ensimmäinen viikko.

Tapahtumapaikan valinnassa on hyvä huomioida vaadittava kapasiteetti. Tosin vain osa yöpyy tai ruokailee paikalla. Tapahtuman osanottajat arvostavat valinnanvaraa: mahdollisuutta sisä- tai leirintämajoitukseen sekä järjestettyä tai omatoimista ruokailua. Kuntien, seurakuntien ja järjestöjen tarjoamat leirikeskukset on todettu aikojen kuluessa toimivimmiksi, joustavimmiksi ja hinnoiltaan sopivimmiksi paikoiksi. Kaupalliset palveluntarjoajat hinnoittelevat itsensä helposti ulos pakettihintoineen ja rajoituksineen.

Ursa pystyy antamaan rajoitettua taloudellista tukea vuokriin ja joihinkin järjestelykuluihin. Osa kuluista katetaan osallistujilta perittävin maksuin. Tavoitteena on, ettei paikalliselle järjestäjälle tule tappiota tapahtuman järjestämisestä. Tapahtuman verkkosivut on viime vuosina ollut tapana rakentaa Ursan sivuston alaisuuteen ja myös ilmoittautuminen on järjestetty Ursan verkkokauppaan.

Jos yhdistyksesi tai harrastusyhteisösi on kiinnostunut toimimaan paikallisena järjestäjänä, pyydämme yhteydenottoja osoitteeseen harrastustoimintakunta [ät] ursa.fi syyskuun loppuun mennessä. Kerro viestissä myös, millaista paikkaa olette alustavasti kaavailleet ja millainen järjestelyryhmä teiltä olisi suunnilleen tulossa.

Lisätietoja aiemmista Cygnus-tapahtumista löytyy sivulta www.ursa.fi/cygnus. Aiempia tilastoja kävijämääristä, hinnoista ja palvelujen käyttäjistä voi kysellä Ursan harrastustoimikunnalta.


Terveisin
Ursan harrastustoimikunta
Veikko Mäkelä
Kuu ja planeetat, Asteroidit ja komeetat, Tieteellinen yhteistyö, Tietotekniikka sekä Kerho ja yhdistystoiminta -harrastusryhmät