Saturnus 2019

Aloittaja Tane, 07.07.2019, 02:49:16

« edellinen - seuraava »

Tane

Pikkukuva Saturnuksesta.
Celestron C14,

SiB77

Siellä se möllöttää. Komia kuva!

Mikko_L

Tämmöinen.  C90, ei barlowia, ASI120MC-S, Firecapture & Autostakkert!3 200/1000 ruutua ja RGB align.

Kolmisen viikkoa sitten katselin tätä Espanjasta käsin C5:llani, oli muuten pikkuisen paremman näköinen 156x suurennuksella :grin:

-Mikko
36/50/76/127/250mm

Tane

Hyvä kuva noin pienellä putkella. Cassinin jako näkyy.
Celestron C14,

Mikko_L

Kuvasi on vissiin värifiltterin läpi monokameralla?  Ilman RGB-alignia tulos nimittäin oli tämä. Kamera ja planeettakuvaus on (minulle) uusi juttu ja tahdonvoimalla päätin esim olla heti ostamatta dispersiokorjainta vaikka sellainenkin sinulla tuolla oli myynnissä  :cheesy:

Seeing sinänsä ei ollut ihan huono noinkaan alhaalla eilen täällä kaupungin kattojen keskellä.

-Mikko
36/50/76/127/250mm

Tane

Saturnukselle käytän mono kamerassa punaista rgb, tosin vain halpaa Meaden suodinta, mutta riittävää tähän tarkoitukseen. Sillä saan cassinin jaon helpommin esille kuin ilman. Dispersion korjaaja ei noin alhaalla olevasta kohteesta anna mono kameralla sen enempää irti joten en käytä sitä. Värikameralle siitä oli apua kun kuvasin viime maaliskuun lopulla saturnustakin alempana olevaa jupiteria. Vielä on odotettava että nämä planeetat kohoavat, vuosi pari niin adc korjaajasta alkaa olla näkyvämpää hyötyä. Nyt vahva ja yleensä utuinen ilmakehä vie parhaan terän.
Celestron C14,

Denniina

Luuletko Tane, että tuollaisesta astronomik ir-pass 742 suotimesta olisi hyötyä tuon asi224mc kameran kanssa jos saturnusta kuvaisi? Saisiko sillä paremmin renkaita, ja mahdollisesti cassinin jakoa kuviin, kun tykkinä on "8 sct? Tuo kamera oli kanssa erittäin herkkä ir-aallonpituuksilla.

Tane

En uskalla sanoa, kun tuolla suotimella kokemukseni on erittäin vähäinen enkä ole saanut sillä mitään aikaiseksi. Muutenkin rajoittuu planeettojen kuvaukseni linssiputkiin ja korkeintaan 6" apertuurilla. Yritin peilillä aina 12 tuumaan asti aikanaan mutta kuvauspaikkani lämpöä hohkavan kerrostalon parvekkeella ilmeisesti sotki ne yritykset. Pieni vastatuulen vire etelästä on paras, takaa talon suunnalta puhaltava etenkin kylmemmällä säällä myrkkyä.
Celestron C14,

einari

Tommoiset ir-pass suotimet sopii paremmin mv-kameroille. En tiedä miten mahtaisi tuon kameran kanssa toimia.
Joka tapauksessa jotain jää jäljelle vain punaisille pikseleille.
___
Tapio

Denniina

#9

Tämän päivän saalis IR-valossa, kamerana asi224mc. Pinottu 120 framen videosta 40 parhainta Lynkeos- ohjelmalla.

Mulla kävi hassusti mun parhaimman videoklipin kanssa. videon alussa saturnus keskellä kenttää, pari sekunttia niin ei näy kuin 2/3...tuo haarukka-jalusta ei pidä hyvin näkökentässä. Oli sen keikan viimeinen klippi ja kuvittelin, että tarpeeksi sitä planeettaa on jo kuvattu tässä tuntien aikana, mutta kaduttaa nyt. Noh, minä palaan vielä hommiin.

einari

Onko varmasti ir pass eikä ir block-suodin ?
___
Tapio

Denniina

Lainaus käyttäjältä: einari - 20.07.2019, 10:16:17
Onko varmasti ir pass eikä ir block-suodin ?

Joo. The ProPlanet IR 742 only allows infrared light with wavelengths of more than 742 nm to pass.

einari

Ihmettelen vaan kun on värit mukana. Vai onko yhdistetty ilman filsua otettuun ?
___
Tapio

Denniina

Ei ole, mutta kirkkautta lisäsin hitusen (ja käänsin). Tässä ohessa alkuperäinen pinottu kuva ennen kirkkauden lisäystä.




EDIT: Noita white balansseja itseasiassa väänsin kanssa vähän. Näillä asetuksilla menin alkuillasta. Laatu parani loppupäässä


VeijoT

Saturnus oli noin 6 asteen korkeudessa. Ei tuolla 1300mm putkella paljonkaan saa esille saturnusta. Lisäsin vielä videoo varten telejatkeen. Siitä sitten Registax leipoi tuollaisen kuvan saturnuksesta. Videolinkissä näkyy melkoinen ilmakehän värivirhe.

https://avaruus.kuvat.fi/kuvat/2019/Avaruuskuvat/Saturnus-9-8-2019.MPG