Uusi apoputki, tarvitseeko kollimoinnin vai palautuksen

Aloittaja RL, 11.05.2019, 00:38:33

« edellinen - seuraava »

einari

TS on semmoinen astronomia-Prisma/Citymarket nykyään...
___
Tapio

Timpe

Lainaus käyttäjältä: Aksu - 11.05.2019, 18:37:12
Ja vaikka kolminkertaistaisi budjetin ja hankkisi jonkun premium-APOn, niin sellaista linssikehystä ei ole tehtykään ettei joku alipalkattu ja ylityöllistetty kuriirifirman kuski saisi sitä paiskottua pois kollimoinnista, vaikka niissä sekä kehys että yleensä putken paketointi ovatkin ihan eri tasolla  :veryangry:

Aksulta osuva pointti noiden kuljetusvaurioihin. Laitoin toiseen ketjuun kuvia kuinka nykyinen TMB152 linssiputkeni oli pakattu ja tuli kuljetusvaurioitta Espanjasta tänne Suomeen.
Tässä on eka purkukuva ja tuosta linkistä oikealle kliksuttelemalla näkyy lisää kuvia. Kerrotaan vielä, että putken lähettänyt harrastajakollega oli käyttänyt lähetyksen paketointiin useita tunteja, mitä nuo kiinalaistehtaiden tai TS:n pakkaajat eivät takuulla tee!Eikä kuljetusvaurioista pääse aina eroon, vaikka hankkisi jonkun tunnetun laatuputken kuten Takahashin. Tuon TMB:n minulle myynyt Manual kirjoitti kolmannen kuljetuksen aikana kollimointinsa hukanneen FSQ130 linssiputken jälkeen näin:
"I've received my third FSQ130 out of collimation (#¤%&#!). That makes things for the worse."
Tuossa yllä on mukana yksi supisuomalainen kirosana foorumin sensuroimana  :tongue:

Ts. mitä kohdistukseilleen herkempi ja monimutkaisempi linssirakenne putkesta löytyy, sitä hankalampaa sen saaminen ehjänä perille on (FSQ 130:sta löytyy Petzval suunnittelu).
"Takahashi thus chose a modified Petzval quadruplet apochromat, with integrated flattener..." (link).
- Timo Inkinen

RL

#17
Nyt kun pakkasin kaukoputken takaisin laatikkonsa, jossa se tuli. Huomasin että laatikko on pituus ja korkeussuunnassa liian väljä pehmusteisiinsa nähden. Jää tyhjää tilaa noin 5cm. Muistan kun avasin paketin, kaikki kaukoputken pehmusteet oli levällään paketissa, mutta en ajattellut asiaa sen enempää. Todennäköisesti putki on kokenut kovia kuljetuksessa. Tuo pieni paketti oli sitten isossa pakkauksessa, jossa oli suht niukasti tuollaisia vaahtomuovi "muroja". Nyt odotan vastausta maksavatko palautuksen kun on viallinen tuote. Hyvin hitaasti vastataan viesteihin. Laatikon sisällä, jossa putki tuli on myös painaumia kaukoputkesta..

Kaizu

Jos pelkästään rahalla halutaan varmistaa kuvanlaatu, pitää hinnassa pilkkua siirtää pykälä oikealle.
https://www.verkkokauppa.com/fi/product/11855/dktrv/Nikon-AF-S-NIKKOR-800-mm-f-5-6E-FL-ED-VR-teleobjektiivi?list=OZCYkRMpu22MpT5cCtQr9hEP5qO0wkJMYPSKv
Ehkä sitä pitää vain itse asettaa lasit ojennukseen ja toivoa että niissä ei ole pahoja muotovirheitä.
Käsitykseni mukaan nämä kiinalaispajat tarjoavat harrastelijoille edullisa aihioita joista voi rakentaa havaintovälineitä.

Kaizu
Kai Forssen

RL

Miksi ei nuo objektiivit hävitä kollimointiaan kuljetuksessa. Aina kun olen tilannut verkkokaupoista objektiiveja, on ne todella huonosti aina pakattuja. 400mm f5.6L oli pahvilaatikossa kotelossaan ja yhden rytistetyn paperin kanssa(rajalasta). Hyvin piirti se objektiivi, kunnes jas-tekniikka pilasi sen ja myin pois.

1000€ on itselle sen verran rahaa etten käy ottamaan riskejä ja availemaan linssipakettia, varsinkin kun on oikeus palauttaa.

väre

Lainaus käyttäjältä: RL - 15.05.2019, 16:55:42
Miksi ei nuo objektiivit hävitä kollimointiaan kuljetuksessa. Aina kun olen tilannut verkkokaupoista objektiiveja, on ne todella huonosti aina pakattuja. 400mm f5.6L oli pahvilaatikossa kotelossaan ja yhden rytistetyn paperin kanssa(rajalasta). Hyvin piirti se objektiivi, kunnes jas-tekniikka pilasi sen ja myin pois.
Ilmeisesti nuo objektiivien linssit kiinnitetään vähän paremmin. Ääripäässä ovat nuo kiväärin kiikarit, jotka kestävät vuosia kovaakin rekyyliä, menettämättä kollimointia.
Markku
----------------------
Sky-Watcher Evostar 80ED DS-Pro, Sharpstar 61EDPH III, GSO 6" RC, iOptron GEM28, Asiair Pro, Asi 120 mini, ZWO ASI 533 MC Pro, Canon 80D, EOS R

Kaizu

Kivääreiden kiikareissa linssit ovat pieniä. Kiväärin ison massan vuoksi rekyyli on melko pieni verrattuna saman energiatason käsiaseisiin.
Vanhassa SPOLin sniperikiväärissä näin yötähtäimen joka oli tehty laittamalla peräkkäin MTO1100 ja valovahvistin.

Kaizu
Kai Forssen

RL

Kyllä on surkeaa toimintaa ts:ltä. Viime viikolla ei vastattu ollenkaan kysymyksiin, joita kysyin muutamassa eri sähköpostissa(maanantaina). Lähinnä yritin saada heiltä ohjeita miten tuo putki lähetettäisiin takaisin. Tiistaina ei tullut ollenkaan vastausta. Keskiviikkona vastasi lyhyesti viestiin "Odotan valtuutusta asiaan", maantaina pelkästään myös sanoi että "kysyn valtuutusta asiaan" ja kaikki kysymykseni jätettiin huomioimatta.

Samana päivänä vein postiin kaukoputken ja lähetin sen Saksaan(39€) omalla kustannuksella. Avasin myös suutuspäissään paypallista disputen. Jossa viestittelin eri henkilön kanssa kuin aikaisemmin sähköpostilla. Sanoin että haluan rahat takaisin ja se henkilö vastasi että saat kun he saavat putken.

Tämän viikon tiistaina putki oli viety ts:lle perille ja samalla se henkilö kenen kanssa viestittelin viime viikolla oli saanut sen valtuudensa ja lähetti linkin johonkin dhl osoitekortin tekoon. Vastasin että putken pitäisi tänään olla siellä perillä jo ja haluan rahani takaisin. Tieto ei ollut firman sisällä liikkunut ollenkaan henkilöltä toiselle, että putki on jo lähetetty ja vaadin rahoja takaisin.

2 päivää sitten sain sähköpostiin korjauslaskun, jossa on summa takaisin maksettavalle määrälle. Mutta ei kuulu rahoja vielä takaisin(paypal), eikä vastata sähköpostiin, että milloin he meinasivat maksaa takaisin ne rahat.

lapimmies

Soita niille. Jos ensimmäinen sanoo ettei tiedä mistään mitään, niin sitten pyydät vaan yhdistämään sellaiselle joka tietää.

RL

Lainaus käyttäjältä: lapimmies - 24.05.2019, 12:58:28
Soita niille. Jos ensimmäinen sanoo ettei tiedä mistään mitään, niin sitten pyydät vaan yhdistämään sellaiselle joka tietää.

Kynnys on aika iso lähteä soittamaan. Englannin ymmärtäminen tai kirjoittaminen onnistuu ihan hyvin. Mutta käytännössä sitä ei ikinä joudu puhumaan.

En ole saanut minkäänlaista pahoittelua viallisesta tuotteesta. Mihinkään kysymyksiini ei ole vastattu. En ole saanut ohjeita palautukseen vaikka kysyin niitä monta kertaa ja painotin että asian voisi hoitaa nopeasti. Mitä pidemmälle ollaan menty niin kylmemmäksi on vastauksetkin mennyt.

mistral

Varmaan Paypalilta saa rahat takaisin, se on vain ajan kysymys. Vai epäiletkö että TS voisi vielä panna kapuloita rattaisiin?

RL

#26
Lainaus käyttäjältä: mistral - 24.05.2019, 15:50:34
Varmaan Paypalilta saa rahat takaisin, se on vain ajan kysymys. Vai epäiletkö että TS voisi vielä panna kapuloita rattaisiin?

No kyllä varmasti saan rahat takaisin. Eu kuluttajansuojakin niin sanoo. Tänään oli tullut vastaus että palautuksen pitäisi näkyä in few days, jos ei näy 28 päivään menessä, niin laita viestiä. Mutta kyllähän se ahdistaa ennen kuin tuollainen rahamäärä on takaisin tilillä ja luottamuksen tunnetta ei tuollainen asiakaspalvelu tuo.

RL

Rahat palautui tänään tilille. Se siitä. Tuosta yrityksestä en enää tilaa ikinä, enkä suosittele kenenkään muunkaan tilaavan.

Tane

 Minä taas olen ostanut heiltä viime vuosien aikana pari kertaa liki 600 euron ostoksen parin kuukauden luotolla ilman korkoja. Asiakkuuttani TS:llä on kertynyt toistakymmentä vuotta. Kerron sen tässä siksi koska monenlaista ja valitettavasti enemmän huonoa palautetta kuin hyvää on. Minulla on ollut hyvä tuuri kun tavarat ovat olleet kunnossa. En tosin ole sieltä tilannut herkkiä APO linssiputki. Yksi Bresser akromaatti 152/1200 oli ja siinä kaikki kohdallaan.
Celestron C14,

Osku

Peesaan Tanea. Olen vuosien aikana eniten ostanut astrotarviikeita TS:tä eikä ole ollut valittamista palvelussa, tai laadussa.
Joitain reklamaatoita on ollut, mutta ne on hyvin hoidettu. En tosin minäkään ole sieltä APO-putkea ostanut.
On tietenkin muitakin hyviä toimittajia, mutta myös paljon huonompia. Virheetöntä toimittajaa tuskin on olemassa.