Hintavertailua USA-Saksa (OPT, TS)

Aloittaja foo1234, 04.11.2007, 23:28:44

« edellinen - seuraava »

foo1234

Ostin tavaraa USA:sta (optcorp.com) ja ajattelin tehdä hieman vertailua miten paljon halvemmalla pääsin verrattuna esim. telescope-service.de:hen.

TS.de:ltä löytyi kaikki vastaavat tavarat luettelosta, vain WO Swan 33mm okulaaria ei heillä ollut.

Televue 2" big barlow: OPT 163 e, TS 239 e
Baader 2" UHC-S: OPT 90 e, TS 112 e
Kendrick dew-controller: OPT 76 e, TS 113 e
Astrozap huurreputki: OPT 57e, TS 91 (Kendrickin vastaava)
Kendrick 11" heater strip: OPT 69e, TS 105e
Baader 13mm Hyperion: OPT 90e, TS 125e
2" SCT kulmapeili: OPT 128, TS 149 (TS:n vastaava "oma merkki", aivan sama taiwanilainen?)

Nuo eurohinnat laskin niin, että mukaan tulivat kaikki kustannukset. Eli rahti, ALV, tulli ja UPS:n kulut on laskettu mukaan. Myös Visa vetää välistä n. 2% virallista huonommalla kurssilla. Kulujen jälkeenkin pääsi TS.de:ta halvemmalla.

Toki TS on myös parempi pulju verrattuna tähän esimerkin optcorp.comiin. Olen tilannut TS:stä kaksi kertaa, molemmilla kerroilla kaikki tavarat ovat tulleet heti. Heillä lienee siis vähän harvinaisempaa tavaraa hyllyssä, ja kun makuuttaa tavaraa hyllyssä pitää tietysti ottaa kovemmat katteet. Palvelu siellä on muutenkin hyvää. Ainoa hassu juttu TS:llä tuli tilatessani Celestron C11:ta, joka yritettiiinkin postittaa oikeaan postinumeroon mutta Saksaan. Tuo saattoi kyllä olla UPS:nkin virhe. Vähän tuli kylmä hiki otsalle, kun katselin lähetyksenseurannasta miten herkästi särkyvä OTA rillutteli ympäri Saksaa, ja tuli viimein monen mutkan kautta (ehjänä!) kotiin.

optcorp:n kanssa taas tilaaminen meni niin, että heti tilauksen jälkeen tuli ystävällinen maili jossa kerrottiin mitkä tavarat eivät ole varastossa ja annettiin mahdollisuus viedä tilaus loppuun ilman niitä. Jäin odottamaan puuttuvia, minkä jälkeen ei sitten tullutkaan enää mitään ilmoitusta. Meilini jälkeen vaihdettiin ainoa puuttuva toiseen, jonka jälkeen ei taaskaan enää kuulunut mitään vaikka luvattiin toimittaa tilaus heti. Sitten meilailin muutaman kerran, eikä vastausta enää tullut. Muutaman päivän päästä tuli kuitenkin ilmoitus että tavarat ovat lähteneet, jonka jälkeen UPS toimittikin ne 2 vuorokaudessa kotiovelle. Kortti veloitettiin vasta paketin lähdettyä.

Pappis

Onko kukaan tehnyt vastaavia vertailuja viimeisen vuoden aikana?

naavis

Euron ja dollarin kurssi on ainakin tainnut muuttua vuoden 2007 jälkeen eurooppalaisille epäsuotuisampaan suuntaan.

Timpe

Joo, naavis on tuossa oikeassa. Jenkeistä tilaaminen alkaa kannattamaan kun kurssi 1€ = 1.25$ (tai tuon tienoilla), jolloin jenkkien halvemmat hinnat toimituskuluineen menevät liki tasan EU-alueen kalliimpien hintojen mutta puuttuvien lisäkustannuksien kanssa. Tästä linkistä näkyy kurssikäyrä viiden vuoden ajalta. Laskeskelin aikoinaan foorumille QSI 583ws CCD-kameran hankintaani ja nykykurssilla tuo sama kamera maksaisi jo 3541€ ilman (!) tullia, kuljetuksia, veroja yms. lisäkustannuksia (vuoden 2011 vertailuhinta jenkeissä oli 2799€ ennen toimitusta tänne Pohjolan perukoille). :undecided:
- Timo Inkinen