Canon EOS R5

Aloittaja Pappis, 14.02.2020, 16:55:31

« edellinen - seuraava »

Pappis

Canon heitti pahan haasteen sekä kilpailijoille että planeettakameroille: Canon EOS R5, 40-45 Mpix, ja 4K-tarkkuutta 120 fps videolla!

https://www.canonrumors.com/canon-announces-development-of-the-eos-r5-next-generation-full-frame-mirrorless-camera-and-new-rf-series-lenses/

https://www.canonrumors.com/canon-eos-r5-specifications/

Kuun kuvaamisessa tämä tulee olemaan kova peli.

Octopus

Mitä parempaa tuossa on mihin tahansa täyskennojärkkäriin verrattuna?

Riittääkö sun koneessa potku tuon kuvien pyörittämiseen? Eiks tolla ole kuvat jo jotain 90-100 megaa vai meneekö jopa yli?

Ari Haavisto

Haastaakseen oikeasti planeettakamerat, tuossa pitäisi olla kaksi ominaisuutta; Mahdollisuus kuvata infrapunaa ja mahdollisuus taltioida raakavideota korkealla dataratella jossain järkevässä formaatissa. Ensimmäinen ominaisuus melko varmasti puuttuu ja toinen on joko hidas ja kömpelö, mahdollisesti ML:n takana tai pahimmillaan puuttuu kokonaan. Tuossa tuskin on mahdollisuutta kaapata raakavideota ulos esim. USB 3:n täydeltä ja kortille kirjoitus rajoittaa nopeutta ja kokonaismäärää. Kaksi korttipaikkaahan tuossa kai on, mutta tuskin osaa kirjoittaa molemmille limittäin yhtäaikaa.

Mutta jos tuollainen kamera on, eikä halua hankkia erillistä Kuukameraa, epäilemättä tuolla saa kyllä hyviä kuvia. Ja jos on juuri tietynlainen kalusto ja haluaa juuri tietynlaisia kuvia, eli haluaa kuvata kerralla koko kuun ja optiikka pystyy sen piirtämään juuri sopivasti tuolle, eikä halua tehdä mosaiikkeja, silloin tuo voi osua ihan kivasti kohdalleen.
Rebel 600S (Newton 600mm F4)
SW 400P Flextube Synscan GOTO (400/1800mm)
SW300P & NEQ6 Pro
Celestron C8, RET45
ASI183MM

Pierro Astro ADC-korjain
Televue Powermate 2.5x, 4x ja 5x, APM 2,7x & 1,5x comacorrecting barlow
Starlight Xpress suodinpyörä 7x1 1/4"

Octopus

Näytti tuossa olevan CFexpress-korttipaikka, niin sillä pitäisi jo päästä 1200 Mb/s kirjoitusnopeuteen.

Ja jos kamerat tukisivat noita ulkoisia ssd-kiintolevyjä, niin niillä pääsisi edullisesti 2000 Mb/s nopeuteen.

***********

Uuteen Nikon D6:een saa RJ45-kaapelin kiinni ja tässä siihen liittyvä mainospuhe:

Kun kameraan liitetään verkkokaapeli, kuvia voi siirtää suoraan tietokoneeseen tai FTP-palvelimeen huimalla nopeudella. Kameran langallinen lähiverkko tukee 1000BASE-T-standardia. Tiedonsiirto on noin 15 prosenttia nopeampaa kuin kiitellyssä D5-mallissa.
explo

Yhtenä mielenkiintoisena ehkä tähtikuvauksen kannalta mielenkiintoisena tekijänä tämä runko tiettävästi tekee jotain pakkopullakäsittelyä datalle ISO 800:sta pienemmillä herkkyyksillä:

https://www.dpreview.com/forums/post/64212692

Itselleni ei ole vielä tullut vastaan faktaa siitä miten tämä vaikuttaa ns. deep sky - kuviin.