Kirjoittaja Aihe: vanha sepän tekemä ekvatoriaalinen jalusta ja n 6 metrinen terästanko  (Luettu 14069 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Esko Lyytinen

  • Tulipallotyöryhmä
  • Multiversumi
  • ******
  • Viestejä: 6079
On ajatuksissa mahdollinen asunnon muutto ennemmin tai myöhemmin, mistä syystä yritän päästä eroon nyt tarpeettomasta tavarasta mitä voisi olla vaikea sijoittaa tulevaisuudessa.

Tavaran saa ilmaiseksi mutta joutuu itse hakemaaan ja kuljettamaan pois.

Kyseinen jalusta on kymmenkunta vuotta sitten puolitutun sepän tekemä. On ekvattoriaalinen suunnilleen Helsingin leveyspiirin mukaan hitsattu. Jossain määrin voi säätää koko jalustan säätöruuveilla tai alustalla.
Siinä ei ole hienosäätömekanismeja joskin on ollut itse kyhätty tuntiakselin "hienosäätö" mikä ei kuitenkaan ole nyt toimiva. Kaukoputkipuolella on melko kookas metallilevy, mihin voi ruuvata kameroira useampiakin. Ja ajatus on ollut käyttää sitä 20 cm kaukoputkenkin jalustana. Kuitenkin siihen tuli akselit 12 mm terästangoista, mikä on liian ohutta sen kokoisen tukevan jalustan akselistoksi. Jossain määrin on käytetty kameran jalustana tähtkuvaukseen.
On enempi/vähempi ruosteessa oltuaan ulkona vuosikaudet, Tutkin saako akseiit känntymään. TUntiakseii lähti ja täytyy vielä yrittää dekiaatioaksein kanssa.
Mielestäni se perus-kolmijalka-pylväsjalusta on aika tukeva eli taitava rakentelija voisi ehkä pelkästään sen hyödyntää jos ei muu ole käyttökepoista.

Samalla pihalla on mainittu terästanko jota voisi käyttää vaikkapa kameran pystytykseen. (Tilanteen mukaan huomioitava mahdollinen salamaniskuvaara.)
Voi hakea kyseiset tavarat yhdessä tai erikseen vain jomman kumman.

EDIT: Paikka on Helsingin Pukinmäessä.
« Viimeksi muokattu: 26-09-2018, 19:34:49 kirjoittanut Esko Lyytinen »