Kirjoittaja Aihe: EQ6-R AUTOGUIDAUS  (Luettu 2714 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa vauve

  • Periodinen komeetta
  • **
  • Viestejä: 68
Vs: EQ6-R AUTOGUIDAUS
« Vastaus #15 : 23-10-2018, 18:48:43 »
Kyllä nämä lähtevät pelittämään, pientä virittelyä vielä. Pitänee ostaa toinen planeettakamera(väri-) valokuvaukseen. PYSTYYKÖHÄN SAMALLA LÄPPÄRILLÄ ajamaan sekä guidausta että toisella USB:llä kuvausta SharpCapilla? Epäilen(kö) ?

Poissa vauve

  • Periodinen komeetta
  • **
  • Viestejä: 68
Vs: EQ6-R AUTOGUIDAUS
« Vastaus #16 : 23-10-2018, 20:23:24 »
Ja vielä: pelittävätköhän nuo asi- kamerat esim. 10 m pitkän aktiivikaapelin kanssa?
Passiivi-usb:llä maksimi lienee luokkaa 5 m.

Poissa einari

  • Multiversumi
  • ******
  • Viestejä: 5628
    • Einarin astrosivut
Vs: EQ6-R AUTOGUIDAUS
« Vastaus #17 : 23-10-2018, 22:49:06 »
Planeettakuvauksessa harvoin käytetään guidausta mutta SharpCapissahan oli keskitys ainakin ja guidauskin jopa.
Toki samalla läppärillä voi kuvata ja guidata, ainakin er ohjelmilla. PHD vaan guidaukseen.
___
Tapio

Poissa vauve

  • Periodinen komeetta
  • **
  • Viestejä: 68
Vs: EQ6-R AUTOGUIDAUS
« Vastaus #18 : 29-10-2018, 16:32:58 »
Kohtalaisesti pelittää: https://www.taivaanvahti.fi/observations/show/78939

Todella tuo 120 mm guider scope on 1000 mm pääputken kyydissä vähän lyhyehkö. Pitää kokeilla 300 mm putken kanssa. Ja peiliputki vaatinee komakorjaimen äärimmäisen pistemäisyyden saavuttamiseksi.

Poissa vauve

  • Periodinen komeetta
  • **
  • Viestejä: 68
Vs: EQ6-R AUTOGUIDAUS
« Vastaus #19 : 04-11-2018, 20:46:57 »
Uusi ongelma: RA- ohjaus kalibroinnissa alkoi mennä päin seiniä. Heittää monta kymmentä astetta ensimmäisessä tähdessä, vaikka napasuuntaus on tarkka. Oli ulkona kosteassa (jätesäkin sisällä pihalla sateessa useita päiviä). Liekö kosteus osasyynä. Avasin hihnakotelot, ja TUNTIAKSELIN HIHNA OLI ERITTÄIN PAHASTI LÖYSTYNYT. Dec- puolella oli jämäkkä. Eikö tämä mekanismi kestäkään Suomen ilmasto-olosuhteissa? Ollut vajaan vuoden käytössä, eikä edes kovin aktiivisessa.

EDIT: Olikin vika asetuksissa. Tehdasasetuksilla rupesi pelittämään. Herjasi kuitenkin siitä, että akselit eivät ole tarkalleen kohtisuorassa. Nollasin a.o. asetuksen, jolloin kolmen tähden kalibroinnin jälkeen herjat loppuivat.
« Viimeksi muokattu: 05-11-2018, 00:38:14 kirjoittanut vauve »