Katadioptrisen putken eristys?

Aloittaja Timpe, 02.09.2018, 16:47:02

« edellinen - seuraava »

Timpe

Tämä tuntuu olevan seuraava iso juttu CN:n vastaavalla SCT/MCT/RCT-alueella, joten välitän linkin tännekin ja kysyn onko joku  Suomessakin testaillut vastaavaa putken eristämistä?
https://www.cloudynights.com/topic/631039-insulating-my-sw-180-mak/

Hyöty lienee suurin niillä, jotka säilyttävät putkea sisätiloissa ja vievät sen jäähtymään ulos havaintoja varten. Eristäminen estänee tuossa tilanteessa putkivirtausten syntyä ja helpottanee huurtumisongelmissa.
- Timo Inkinen

Mikko_L

36/50/76/127/250mm

Aksu

Lainaus käyttäjältä: Mikko_L - 02.09.2018, 19:16:41
Siis tuossa pari riviä alempana? https://www.avaruus.fi/foorumi/index.php?topic=17124.0

-Mikko

Mikko ehti ensin  :laugh:

EDIT: Timpe, osallistuit näköjään itsekin tuohon ketjuun viime keväänä. Kuvausputken vaihtoprojekti on ylikuormittanut miehen muistin  :wink:
Aki Laakso

"Nothing shocks me. I'm a scientist"
- Indiana Jones
----------------------------------------
C9.25 XLT, Tak FC-100DF, APM 80/500 CNC

Timpe

Lainaus käyttäjältä: Aksu - 02.09.2018, 21:29:05
EDIT: Timpe, osallistuit näköjään itsekin tuohon ketjuun viime keväänä. Kuvausputken vaihtoprojekti on ylikuormittanut miehen muistin  :wink:

Ei ihan noin, vaan selitys tulee alla:
Pikemminkin murheet yhden ***tanan RCT:n kanssa. Sain tuon taas vaihteeksi keturalleen, kun otin peilit irti puhdistusta varten ja olen nyt 95% varma, että edellisen kerran kollimointiin saaminen oli sittenkin "vahinko" ja tuollaisen kollimointi vaatisi oikeasti optisen penkin, jolla päästään seuraamaan optista akselia edes takaisin kulkemalla peilit ja putken tarkennin keskenään ojennukseen. Aika monta variaatiota erilaisista optisten asennoista on taas käyty läpi  :shocked:

Jollei tuo mene tulevana yönä parempaan kuosiin (täällä on ollut 3-4 kollimointiyötä elokuun puolivälistä, jolloin seeing on ollut hyvä, mutta pilviä purjehtii taivaalla), niin alan olla valmis heittämään tuon kiinalaisp****n optiset osat lasinkeräykseen ja alumiinit metallinkeräykseen. Muut osat tyrkkään sitten tänne erikseen myyntiin, niin saan edes jotain hiluja tuon vaihtoputkeni maksamiseen (sen kaukoputken kaupat olisivat muutoin sovittuna valmiiksi, mutta kun se perhanan kopiomaalari Ylöjärveltä ei ole VIELÄKÄÄN saanut lähtemään minulle päin euron euroa ja vakuutusyhtiöt/lakitoimistot tuossa välissä kuppaavat nekin minkä ehtivät). Vähitellen tässä alkaa kärsivällisen miehen hermotkin menemään tuon korvausasiassa turaamisen kanssa ts. ajatukset ovat vain olleet muualla viimeaikoina... pahoitteluni!  :veryangry:

PS. Ylläpito voinee tappaa tämän ketjun hetken päästä niille sijoilleen!

PS2. En ole varma tuleeko siitä kuvausputkeakaan, vaikka sellaisella varustuksella se tuleekin. Olen näet sitä mieltä, että sumujen kuvaaminen Suomen tuhnukeleissä alkaa olla vähitellen taakse jäänyttä harrastusta kaikille tähtikuvaajille ja noiden kelien kehnouden takia pitäisi keksiä jotain muuta tuon tilalle (tänne ei tule siis valovoimaista astrograafia, jos joku sitä arvelee) :undecided:
- Timo Inkinen