Antareksen seutu ja Rho Ophiuchi

Aloittaja Lauri Kangas, 05.06.2009, 00:51:39

« edellinen - seuraava »

Lauri Kangas

Vaihteeksi jotain uutta.



Modattu 40D, 135mm f/2L @ 2.8, 90 x 1min. Kuvattu Campo Mijasissa aurinkorannikolla, Espanjassa.

Vähän oletin että puolessatoista tunnissa olisi tarttunut vähän enemmänkin väriloistoa, mutta onhan tossakin jo palettia kylliksi. Kirkas tähti on Antares ja oikealla oleva pallomainen M4. Kohteet huiteli kuvauksen aikana jossain 15-25 asteessa.

Timpe

Lainaus käyttäjältä: Lauri Kangas - 05.06.2009, 00:51:39
Vaihteeksi jotain uutta.

Tuli Monty Python mieleen...  :laugh:
Hienon värikylläinen kuvahan tuosta tuli. Lisäksi tuossa on upeasti näkyviä pimeitä sumuja. Täällä Suomessa kun kärvistellään vaalean ja kovin sateisen kesätaivaan alla, niin kateeksi käy aurinkorannikon havainto-olosuhteet.  :cry:  Pitkään valotetuissa "laajakulmakuvissa" on kuitenkin aina sitä jotain, joka tuo yötaivaan kauneuden varsin hyvin esille, bravo!
- Timo Inkinen

Lauri Kangas

Lainaus käyttäjältä: Lauri Kangas - 05.06.2009, 00:51:39
Vähän oletin että puolessatoista tunnissa olisi tarttunut vähän enemmänkin väriloistoa, mutta onhan tossakin jo palettia kylliksi.

Jäi tuo vuoden 2009 alisuoritus valosaasteen keskeltä kaivelemaan niin, että pitihän tämä ottaa uusiksi.



Iso: http://www.ursa.fi/~lkangas/kuvat/1203_lapalma/antares_full.jpg

Data majaili pari vuotta pöytälaatikossa kun itsekritiikki arvotti käsittelyjälkeni raakadatan laatua huonommaksi. Apuun tuli naaviksen PI-palvelut. Kuvauspaikkana NOT La Palmalla Kanarialla, kalustona tätä kuvaa varten ostettu ja modattu (ja sittemmin Jussille päätynyt) 450D ja 135/2L. Jalustana Pnuun riisuttu EQ5 normaalin kamerajalustan päällä.



Murtsi

Wau, upea on  :cool: onneksi olkoon molemmille, kuvaajalle ja käsittelijhälle.

Tätä saimme ihastella myös Hauholla kun käsittelyvelho (Naavis) demosi PI käsittelyä juuri tällä kuvalla. Aika monella paikalla olijalla, allekirjoittanut mukaanlukien, loksahti leuka lattiaan huomatessaan kuinka hyvä tuo ohjelma onkaan tähtikuvien käsittelyyn.

Itsekin kerkisin jo lataamaan tuon kokeiluversion ohjelmasta, huomasin nimittäin että kuvausläppärissä on 64 bittinen käyttöjärjestelmä, ajattelin kyllä ostaa tuon ohjelman lisenssinkin sitten aikanaan.

Timpe

Komea se on täälläkin + tuoreessa T&A lehdessä :cool: Tykkään siis edelleenkin, mutta nyt vähintään potenssiin kaksi noista vuoden 2009 ajoista/kuvista.
- Timo Inkinen

Nanite

On kyllä hieno kuva. Olisi saanut olla paljon isompana T&A:n lehdessä. Ei päässyt täysin oikeuksiinsa.

Hienoa oli nähdä Naaviksen velhoilua Hauholla.
Vaasan Andromeda ry:
Jalusta: ASA DDM 85 Standard
Putki: Orion UK ODK 16"

Riqis

Lainaus käyttäjältä: Nanite - 09.03.2014, 13:33:34
On kyllä hieno kuva. Olisi saanut olla paljon isompana T&A:n lehdessä. Ei päässyt täysin oikeuksiinsa.

Jos kuvassa on pikseleitä 4800 kpl vaakasuunnassa, siitä tulee ideaali kuva vaikka koko aukeamalle. Jos pikseleitä on selvästi vähemmän, kuva yleensä menee "pehmeäksi" mikäli sen kokoa joudutaan skaalaamaan ylöspäin.

Pikseleiden määrä pitkälti sanelee sen missä koossa sen voi (laatua menettämättä) painaa korkeatasoisesti painetussa aikakauslehdessä. Yleensä T+a:n tasoisessa painotuotannossa käytössä on 300 dpi tarkkuus. Pikseleiden laatukin toki vaikuttaa asiaan.

Jos kuva ei ihan näytä optimaalisti riittävän koko aukeamaksi pikselimäärän puolesta, sen täytyy yleensä jakaa tila toisten kuvaajien kuvien kanssa jollain aukeamalla. Seuraava järkevä koko pystykuvalle on koko sivu ja vaakakuvalle usein esim. miltei sivun levyinen tila (jos vastapäisellä sivulla koko sivun kuva on jo optimaalisti sivun kokoinen kuten tässä).

Jos kirjoittajalla on pitkä, kiinnostava havaintokertomus ja esim. kiva oheiskuva, kuten tässä oli, nekin vievät tilaa. Lopputulos on seuraus kaikista edellä olevista tekijöistä.

Parh. terv.
Marko
Marko Pekkola / www.avaruus.fi

eehy

Antareksen seutua samoilta saarilta hieman pidemmillä matkaputkilla: 200F2.8 ja 480F6 pikku APO Canon 60Da:n nokalla. Sääli etteivät tämmöiset ethelän hetelmät näy kunnolla Suomessa. Toinen kuva tuli aika siniseksi, mutta olkoon, kun näyttää niin dramaattiselta.

einari

Harmi kun pakkaus syö tehoja.
Olisi voinut olla pienemmässä koossa ja vähemmän pakkausta.
___
Tapio

J-P

Hei,

Kolmas yhteistyökuva Eric Recurtin kanssa hänen Teneriffan observatoriostaam IC 4603, Rho Ophiuchin ytimestä.
Tekniset tiedot ja enemmän kuvia blogissani: http://www.astroanarchy.blogspot.fi/2015/09/ic-4603-at-core-of-colorful-scorpion.html




J-P

maukkaK

Voi jösses sentään, mikä kuva!!
Canon 7D, 300mm/4 L IS USM. Samyang 8 ja 14mm, EF-S 18-55mm
HEQ-5, Celestron EHD8

eehy

Tämä alue on taivaan värikkäimpiä sumukeskittymiä eikä vaadi isoa putkea. Tämä kuva on otettu Samyang 85F28 optiikalla ISO 6400 / Sony A7iii lomalla La Palmalla. Vain 13 minuutin valotusta on pinossa -- olisi pitänyt valottaa enemmän, vaikka aika eeppinen on näkymä näinkin.

-Essi-

Hieno kuva. Etelässä kaikki on toisin.. Tulee pimeä ajallaan, ei ole kylmä jne.  ;)
-Skywatcher 200/1000 PDS Explorer
-Skywatcher Skymax 127
-Skywatcher NEQ6
-Skywatcher Star Adventurer
-Nikon D7200
-QHY8L

-Essi-