Officina Stellare Veloce RH200

Aloittaja Jyrki, 19.01.2012, 17:03:02

« edellinen - seuraava »

Aries

Ensimmäinen kuva NGC 2264 saatu vihdoin julkaisukuntoon. Kuvan keskellä olevaan kirkkaan tähden ympärille muodostui melkoiset rinkulat, jotka näkyvät eritoten OIII kuvassa. Mistähän mahtaa johtua? Itse epäilen huurreputken etupään vajavaista flokkausta, joka aiheuttaa heijastuman. Tässä Ha ja OIII pinot, joissa rinkulat näkyvät. Kuvat eri asennossa, kuin varsinainen kuva. Oma kuva myös huurreputken sisältä. Kuvat suurenevat klikkaamalla.

     

Mikko Heino
Zwo Asi2600MC Pro
SW Esprit 100
Canon 200mm f/2.8 L
Ioptron CEM70G

Jyrki


Heijastukset johtuvat todennäköisesti juuri siitä mistä arvelitkin eli huurreputken turhan kevyestä flokkauksesta. Laitoin omaan putkeen heti alussa uuden kunnollisen pinnoituksen, eikä ongelmia ole ollut.

t. Jyrki

Officina Stellare Veloce RH200 F/3.0, Canon FD 300mm F/2.8, ASA DDM60 PRO, SBIG STF-8300M.
http://www.flickr.com/photos/67018317@N07/

Murtsi

Heijastuongelmaan en ota sen enempää kantaa, kuin että kannattaa kokeilla tuo flokkaus, ei siinä ainakaan menetä mitään.

Minkälainen tuossa on tuo kameran kiinnitys? näyttää siltä että kenno olisi vinossa optiseen akseliin nähden kun tähdet venähtävät jonkun verran tuolla kuvan ylä osassa. Kyseessä on sen verran laadukas laite että luulisin sen puolen olevan kunnossa (kollimointi kohdallaan), siksi epäilen tuota kameran kiinnitystä tuon venähtämisen aiheuttajaksi. Kuvan alaosassa tähdet ovat hyvän muotoiset.

Aries

Kiitos vastauksista Jyrki ja Murtsi. Täytyy hoitaa huurreputken flokkaus alta pois mahdollisimman pian. Kamera on kiinni fokuserissa kahden tuuman holkilla, joka kiristyy paikoilleen kolmella kuusiokololla. Kiinnitys on mielestäni jämerä ja tiukka.

Saisin kameran kiinnitettyä myös pelkkiä kierteitä hyväksikäyttäen, mutta silloin menettäisin helpon kuva-alan kääntö mahdollisuuden.

En ole oston jälkeen pystynyt paneutumaan vielä kollimointiin ja tilttiin hyvien säiden vähyyden takia. Niidenkin aika tulee kyllä (toivottavasti).
Mikko Heino
Zwo Asi2600MC Pro
SW Esprit 100
Canon 200mm f/2.8 L
Ioptron CEM70G

Jyrki


Velocen omassa fokuserissa on hyvät kallistuksen säädöt, joten optisen akselin saa niillä suoraan varsin helposti.
Voin sanoa kokemuksesta, että noilla nopeuksilla todella pienet muutokset säädöissä tuntuvat välittömästi. Pelkästään (pienemmän) säätöruuvin löysääminen/kiristäminen näkyy kuvassa heti...eli maltti on valttia siinäkin hommassa.

t. Jyrki
Officina Stellare Veloce RH200 F/3.0, Canon FD 300mm F/2.8, ASA DDM60 PRO, SBIG STF-8300M.
http://www.flickr.com/photos/67018317@N07/

JPihlaja2018

On kyllä jäätävän hienoja kuvia Jyrkillä !