Heinäkuu 2018

Aloittaja MarkoM, 01.07.2018, 10:03:29

« edellinen - seuraava »

VeijoT

Kuunpimennys alkoi näkyä kunnolla heti kun maan varjo peitti kuun kokonaan. ISS avaruusasema vieraili myös samassa suunnassa kello 23:21, siitä sain pienen videon. Pimentynyt Kuu ja Mars sopi 200mm objektiivilla samaan kuvaan. Nuo suuremmat kuu kuvat kuvasin MTO 1000 mm putkella.

Video jossa kuu alkaa paljastua vähitellen. Sekä nopeutettu ISS.  Mars / Kuu. Yöpilviä näkyi myös 28.7 kello 01:30.
https://www.youtube.com/watch?v=4yoPTDOVINU&feature=youtu.be

Veijo TCSB

Kuvasin Kuu ja Mars erikseen 300mm Nikon ja D5100. PS kautta yhdistin molemmat ruutu, tottakai en ole 100% varma se Kuu ja Marsin etäisyys mutta lähellä se on. Hieno oli kun Mars tuli esille sähköjohdon välissä. Puna piste alareunassa on katuvalo

Timpe

Lainaus käyttäjältä: VeijoT - 29.07.2018, 11:18:54
Kuunpimennys alkoi näkyä kunnolla heti kun maan varjo peitti kuun kokonaan. ISS avaruusasema vieraili myös samassa suunnassa...

Hienoja pimennys-Kuu-kuvia tuossa edellä ja VeijoT pääsi vielä tyhjentämään pajatson tuolla ISS-optiollaan  :grin:
Yritin seurata pimennystä Pieksämäen suunnalla, mutta kaakkoistaivas oli tukevasti pilvilautan pimentämänä ja yhdistettynä hyvän havaintopaikan puutteeseen koko pimennys jäi näkymättä. Tyypillistä, koska näkyvyyttä selkeälle taivaalle olisi ollut horisonttiin saakka kaikkialle muualle pl. tuo vaadittu pimennyssuunta kaakossa.
- Timo Inkinen

Erik Pirtala

ASI1600MM+Astronomik Proplanet 742Kuvaa klikkaamalla pääsee katsomaan tarkemmin

Edit: nyt kun muistelee niin taisi kello olla jo reilu tunnin elokuun puolella, mutta menköön koska aloitin laitteiston kasaamisen ennen keskiyötä  :cool: