Foorumi ja erikoisaiheet > Tähdet ja avaruus -lehti

Kesän tähtikartta

(1/1)

Mikko_L:
Varmaankin tämmöiset ovat makuasioita, mutta kiinnitin tänäkin vuonna huomiota viimeisen aukeaman tähtikarttaan.  Tuollaista tähtitaivasta ei Suomesta voi nähdä, pimeimmilläänkin taivas on hyvin vaalea ja planeettojen lisäksi tähdistä näkyvät helposti vain Arcturus, Vega, Altair ja Deneb.  Kartan alakulmassa mainituista ajoista pimeintä on 10.7. klo 01 ja silloinkin aurinko on vain 7 astetta Etelä-Suomen horisontin alapuolella. 

Jos kartassa pyritään realismiin niin silloin sen pitäisi näyttää pikemminkin tältä, minkä sain Stellariumin asetuksia vääntelemällä.  Ehkä ensi vuonna?

-Mikko

Riqis:
Hei Mikko_L,

Kiitos palautteesta ja toiveesta. Toimitus käy aika harvoin täällä foorumilla, joten emme ole huomanneet viestiäsi. Paljon helpommin ja nopeammin meidät saa kiinni esim. osoitteesta tahdet.avaruus (at] ursa.fi.

Mielenkiintoinen idea. Kyllä karttaa tietysti voidaan "huonontaa" näkyvyydeltään mikäli siihen on hyvät perustelut ja moinen jotenkin selvästi palvelee Ursan jäsenten ja lukijoiden kokemusta.

Täytyy ensin tarkistaa mikä tuon kesän tähtikartan koko käyttöaika käytännössä on eli himmeimpien tähtien näkymisen voisi olla hyvä vastata pimeintä ajankohtaa, jolloin kartta saattaa olla Ursan jäsenillä ja lukijoilla käytössä suotuisimmalla leveysasteella. 

JVO:
tammi-maaliskuun karttaa voisi komistaa 30 asteen korkeudelle nouseva revontulikaari  :azn:

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Siirry pois tekstitilasta