Talven tähtikuvioita ei näe.

Aloittaja Mikko_L, 11.10.2018, 22:55:56

« edellinen - seuraava »

Mikko_L

Elokuussa kun tulee ensimmäisen kerran pimeää, niin puoliltaöin pitää lähteä ihastelemaan Lyyraa ja linnunrataa.

Syyskuussa pimeää tulee jo kymmenen aikaan ja siellä loistaa linnunradalla Joutsen, Nuoli, Kotka, Lyyra jne. sumuineen ja tähtijoukkoineen.

Lokakuussa ei tarvitse enää valvoa tolkuttoman myöhään, havaintopaikalle kun saapuu kahdeksan aikaan niin siellä on Joutsen, Nuoli, Lyyra ja linnunrata ja ...

Marraskuussa pimeä saapuu jo... vitsi vitsi, silloinhan on pilvistä. Ja joulukuussa, tammikuussa ja helmikuussa.  Maaliskuun lopulla alkaa taas olla enemmän selkeitä öitä ja ollaankin päästy jo Leijonaan ja Neitsyen galakseihin.

Esim. viime talvena oli yksi yö kun pääsin kunnolla ihailemaan Orionia, Siriusta ja tähtijoukkoja Yksisarvisessa ja Kaksosissa.  Jos talven tähtitaivasta haluaa katsella niin pitäisikö ennemmin mennä havaintopaikalle syksyllä aamuyöstä, kun ei ole vielä luntakaan maassa pilaamassa pimeää?  Taidan tehdä näin ensi viikolla jos yhtään on kirkasta.

-Mikko
36/50/76/127/250mm

Erik Pirtala

Aamuyön taivas tähän aikaan vuodesta on todella kaunista katsottavaa. Talven tähdistöjä kun ei ole tottunut näkemään sysimustalta syystaivaalta.

Mikko_L

Sää suosi ja olin mökkilomalla Turun saaristossa, jossa oli su- ja ma- iltoina kirkkaat tähtiyöt.  Tai no kosteus oli hirmuinen ja zeniitissä rajamagnitudi jäi pimeydestä huolimatta vain vähän viitosen paremmalle puolelle, horisontin lähellä ei tähtiä enää juuri näkynyt.  Mutta tuli valvottua aamuneljään ja näin Orionin ja muita sumuja sillä suunnalla :grin:

-Mikko
36/50/76/127/250mm