Kirjoittaja Aihe: Mitä tuli kuvattua?  (Luettu 517 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa jamppa00

  • Meteoroidi
  • *
  • Viestejä: 1
Mitä tuli kuvattua?
« : 14-03-2018, 01:00:38 »
Katselin vanhoja pokkarilla otettuja kuvia ja muistin tämmöisen kuvan jossa hohtaa joku punainen laatikko. :shocked:
Osaisiko arvon raati sanoa onko tuo mahdollisesti joku satelliitti vai joku häiriö kamerassa tms?
Tuossa ns. mustemmassa kuvassa se punertava laatikko näkyy pienenä täplänä lähes oikeassa alanurkassa. Yritän tarvittaessa laittaa täysresokuvan jonnekin linkkinä..
Kuvattu 2009 syyskuun 26. päivä, jos siitä on jotain apuja.. hauska sinänsä että tuli tännekin rekisteröityä päivä tuon kuvan oton jälkeen ja muistaakseni meinasin tuolloin kysyä sama asiaa mutten jostain syystä sitä silloin tehnyt :oops:
Onko kellään muulla osunut vastaavia kuviin?
Kiitos!

t,Jani

Poissa AstroIle

  • Periodinen komeetta
  • **
  • Viestejä: 17
Vs: Mitä tuli kuvattua?
« Vastaus #1 : 14-03-2018, 12:31:00 »
Hei,

Kuvasta on havaittavissa vain pari pienen pientä tähden tyyppistä täpälää, joten kuvan sijoittaminen tähtitaivaalle on aika lailla hankalaa. Onko tässä ylipäätänsä kuvattu taivasta on oma kysymyksensä.

Kuva on niin musta, että kovin monessa paikassa ei taivaasta saada näin mustaa kuvaa. Lyhyt valotusaikakin tuo erilaista kohinaa, jota kuvassa ei näy. Hyvin pienen yksityiskohdan suurentaminen tuo terävöitysten ja Jpeg käsittelyn jälkeen mielenkiintoisia lopputuloksia. Arvaus on linssiheijastuma naapuritalon ikkunasta. Avaruus sumun löytäminen pokkarilla ilman, että tähdet näkyvät on aika lailla poissuljettua.

t.Astroile