Kirjoittaja Aihe: Eq6 ongelma  (Luettu 2317 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Tähti Erkki

  • Galaksijoukko
  • ****
  • Viestejä: 839
  • Tähtiharrastaja
Eq6 ongelma
« : 04-02-2018, 17:42:36 »
Eq6 -jalustalle kävi jotain kummallista. Eilen tuli siis käyteltyä laitteistoa ulkona lämpötilan ollessa noin -20c
 Silloin kaikki toimi ongelmitta lukuunottamatta sitä, että virtalähteenä toiminut akku pääsi tyhjennetään niin tyhjäksi, että jalustan punainen valo alkoi vilkkua alhaisen jännitteen merkiksi.

Nyt kun jalusta on ollut yön yli lämpimässä, se ei toimi. Kapulassa lukee 'Comm. error or no connection'. Kapulan valikkoja pystyy selailemaan normaalisti, mutta jalustaa sillä ei voi komentaa. Sähköt tulee kuitenkin kapulalle. Jalustasta kuulu käynnistäessä mitään ääntä.

Mahtaako kellään olla kokemusta vastaavanlaisesta ongelmasta?
-Erik

Poissa W1lleM

  • Galaksijoukko
  • ****
  • Viestejä: 882
  • IRCnet: VM @ #sirius
Vs: Eq6 ongelma
« Vastaus #1 : 04-02-2018, 18:02:44 »
Kontaktiongelmalta kuulostaa, paremman idean puutteessa koittaisin putsata kapulan, kaapelin, sekä jalustan johdon portit josko sinne olisi kertynyt kosteutta tai muuta möhnää.

-V
Boren-Simon 6" f/2.8, 12" f/5 Dobson, Helios 102mm f/5
ASI1600MM-C, ASI120MM, ASI120MC
HEQ5, NexStar SLT

https://taivaanpallo.wordpress.com/

Poissa Tähti Erkki

  • Galaksijoukko
  • ****
  • Viestejä: 839
  • Tähtiharrastaja
Vs: Eq6 ongelma
« Vastaus #2 : 04-02-2018, 18:30:16 »
Puhdistin kaikki liitännät. Ongelma vaikuttaa kyllä olevan jalustassa kun normaalisti virtojen ollessa päällä kuuluu sellaista korkeaa ääntä. Merkkivalo kyllä palaa mutta siihen se jää.
-Erik

Poissa Ari Haavisto

  • Ryhmäaktiivit
  • Rinnakkaisuniversumi
  • *****
  • Viestejä: 1369
  • Lempäälä
Vs: Eq6 ongelma
« Vastaus #3 : 04-02-2018, 22:29:46 »
Kävin kokeilemassa omalla NEQ6:lla: Kun virran laittaa päälle, niin muutaman sekunnin kuluttua alkaa kuulua tosiaan sellainen korkea ininä jalustasta samalla kun käsikapulaan tulee "initialising" tms. Mutta jos käynnistän jalustan niin, että käsikapulan piuha ei ole kiinni jalustassa ollenkaan, valo kyllä syttyy jalustaan, mutta mitään ääntä ei ala kuulua. Eli inistäkseen jalusta tarvitsee jotain impulssia käsikapulasta. Tuo ja saamasi virheilmoitus voisi viitata siihen, että yhteys käsikapulan ja jalustan välillä ei toimi i.e. käsikapulan piuha meni sököksi pakkasessa tai irrotettaessa.

Minulla SW400P:n GOTO-Dobson jalusta antoi aina joskus herjaa, että "no connection to motor" ja syynä oli moottoripiuhan (olikohan J11 liitin) liittimeen sulanut vesi. Vesi oli liittimessä johdon puoleisessa kolossa, missä johtimet puristettu liittimeen, ei siis liittimen ulostulopäässä. Kannattaa siis puhallella kuivaksi käsikapulan piuhan liittimet myös johdon ja liittimen välisestä tilasta jos sittenkin on kosteutta jossain. Käsikapulan puoleinen liitin ainakin on jokin J-liitin myös, johon voi helposti mennä vettä väärälle puolelle.

EDIT:toisella piuhallahan tuo olisi helppo kokeilla.
SW500P Stargate GOTO (508/2000mm)
SW 400P Flextube Synscan GOTO (400/1800mm)
SW300P & NEQ6 Pro
Celestron C8, RET45
ASI183MM
ASI290MM
Pierro Astro ADC-korjain
Televue Powermate 2.5x, 4x ja 5x, APM 2,7x & 1,5x comacorrecting barlow
Starlight Xpress suodinpyörä 7x1 1/4"

Poissa MikaHoo

  • Eksoplaneetta
  • ***
  • Viestejä: 184
Vs: Eq6 ongelma
« Vastaus #4 : 06-02-2018, 11:34:20 »
Onko ideoita miten saisi varmistettua onko EQ6 ohjainkortti hajalla ?
Eilen ajoin pari tuntia seurantaa ihan ok. Sitten kun vaihdoin kohdetta niin Win10 pc ei löytänyt jalustan com-porttia enää ollenkaan. Hommasin viime viikolla Hitecastron usb-serial-kaapelin kun ajattelin että kaapeli olisi viallinen. Kun jalustaan laittaa virrat päälle niin punainen led syttyy, mutta askelmoottoreiden ininää ei kuulu. Vaikuttaa siltä että vika ilmenee ajoittain. Välillä homma toimii ja sitten taas ei. Eilen oli kohtuu turhautunut fiilis kun jalusta pimeänä ja ainut kirkas yö puoleen vuoteen ...
GSO 8" F5 Newton. Skywatcher 80ED. Alter 7.

Poissa Tähti Erkki

  • Galaksijoukko
  • ****
  • Viestejä: 839
  • Tähtiharrastaja
Vs: Eq6 ongelma
« Vastaus #5 : 06-02-2018, 11:56:08 »
Sama tauti taitaa olla kuin mulla. Sain toisella foorumilla vinkkiä että sarjaporttiliitännän ja ohjainkortin väliset johdot ja liitokset on hauraita ja jollain muullakin ollut sen kanssa ongelmaa. Posti tuo toisen piuhan viikolla, jos ei sillä toimi niin pitää selvittää onko ne johdot siellä sisällä sökönä

Liitännät oli puhtaat eikä niissä ollut kosteutta
-Erik

Poissa Kaizu

  • Tulipallotyöryhmä
  • Rinnakkaisuniversumi
  • *****
  • Viestejä: 3183
  • Jotkut jutut on niin viisaita, ettei ne naurata.
    • Kaizun kotisivu(t)
Vs: Eq6 ongelma
« Vastaus #6 : 07-02-2018, 13:26:35 »
Sama tauti taitaa olla kuin mulla. Sain toisella foorumilla vinkkiä että sarjaporttiliitännän ja ohjainkortin väliset johdot ja liitokset on hauraita ja jollain muullakin ollut sen kanssa ongelmaa. Posti tuo toisen piuhan viikolla, jos ei sillä toimi niin pitää selvittää onko ne johdot siellä sisällä sökönä

Liitännät oli puhtaat eikä niissä ollut kosteutta

Oletko "soittanut" käsikapulan ja jalustan valise johdon läpi. Kiinalaiset johdot ovat aika jäykkiä parin kympin pakkasessa, joku karva on saattanut katketa.

Kaizu
Kai Forssen

Poissa Tähti Erkki

  • Galaksijoukko
  • ****
  • Viestejä: 839
  • Tähtiharrastaja
Vs: Eq6 ongelma
« Vastaus #7 : 09-02-2018, 19:36:44 »
Homma ei toimi myöskään eqdirect -piuhalla. Ei löydä jalustaa

Taitaa olla uuden piirikortin tilaaminen edessä
-Erik

Poissa Tähti Erkki

  • Galaksijoukko
  • ****
  • Viestejä: 839
  • Tähtiharrastaja
Vs: Eq6 ongelma
« Vastaus #8 : 09-02-2018, 20:10:44 »
 :angry:
-Erik

Poissa MikaHoo

  • Eksoplaneetta
  • ***
  • Viestejä: 184
Vs: Eq6 ongelma
« Vastaus #9 : 09-02-2018, 21:53:19 »
Suihkuttelin elektro-sprayta piirikortin liittimiin ja päivitin Prolificin alkuperäiset ajurit. Näytti ainakin eilen toimivan mitä testailin ilman putkea.
GSO 8" F5 Newton. Skywatcher 80ED. Alter 7.

Poissa Tähti Erkki

  • Galaksijoukko
  • ****
  • Viestejä: 839
  • Tähtiharrastaja
Vs: Eq6 ongelma
« Vastaus #10 : 09-02-2018, 23:05:37 »
Suihkuttelin elektro-sprayta piirikortin liittimiin ja päivitin Prolificin alkuperäiset ajurit. Näytti ainakin eilen toimivan mitä testailin ilman putkea.

Hyvä että lähti toimimaan!

Teinpä tuon saman käsittelyn liittimille ja mittasin vielä että virta kulkee siellä missä pitääkin. Ei auttanut.

-Erik

Poissa MikaHoo

  • Eksoplaneetta
  • ***
  • Viestejä: 184
Vs: Eq6 ongelma
« Vastaus #11 : 10-02-2018, 10:12:22 »
Minulla oli ongelmia klooni eqdir-kaapeleiden kanssa. Pari kaapelia pimeni ja antoi "Port not found-ilmoitusta". Alkuperäisellä piirisarjalla varustettu kaapeli ei ainakaan toistaiseksi ole kiukutellut.
GSO 8" F5 Newton. Skywatcher 80ED. Alter 7.

Poissa Tähti Erkki

  • Galaksijoukko
  • ****
  • Viestejä: 839
  • Tähtiharrastaja
Vs: Eq6 ongelma
« Vastaus #12 : 12-02-2018, 16:12:41 »
Ongelma ratkesi. Eqmod löysi jalustan kun päivitin vielä tuon USB to serial -ajurin. Nyt pystyy pc:n kautta komentamaan jalustaa ihan normaalisti. Kapulassa siis oli alunperin vika.

Olen onnellinen
-Erik

Poissa Tähti Erkki

  • Galaksijoukko
  • ****
  • Viestejä: 839
  • Tähtiharrastaja
Vs: Eq6 ongelma
« Vastaus #13 : 18-02-2018, 23:19:21 »
Laitetaan nyt samaan aiheeseen kun aihepiiri on pitkälti sama.

Onko kellään kokemusta tällaisesta: siirryttäessä slewratella >50 kuuluu naksahdus ja koko jalusta hiljenee. Palautuu kyllä aina kun disconnectaa ja yhdistää uudestaan. Sinänsä ei ole ongelma jos on koko yö aikaa vitkutella, mutta kohteeseen suunnatessa jalusta tykkää siirtyä nopeasti ja käy tuo sama juttu. Sekä DEC että RA moottoreilla sama juttu.

Pakkasta ja jäykkiä rasvoja epäilisin, mutta viime käyttökerralla oli vieläkin kylmempi ja kaikki toimi silloin hyvin. Entä voiko tuo johtua siitä että kylmät laitteet syö niin paljon virtaa että virtalähde kyykkää ja jalusta sitten lyö moottorit seis?
-Erik

Poissa naavis

  • Taivaanvahti
  • Rinnakkaisuniversumi
  • *****
  • Viestejä: 2151
  • Samuli Vuorinen
    • Samuli Vuorinen - Portfolio
Vs: Eq6 ongelma
« Vastaus #14 : 18-02-2018, 23:36:24 »
Minkälaisella virtalähteellä käytät jalustaa?