Kaukoputket > Yleistä kaukoputkista

Putken sisäiset heijastukset

(1/2) > >>

jaava:
Törmäsin artikkeliin putken sisäisten heijastusten vaikutuksesta kontrastiin http://www.geocities.com/g_wuestenhagen/astro/flockingC11.htm.

Artikkelista lainaten: "I think flocking has the effect of improving an SCT by two magnitudes
of light grasp.  How can this be?  Optical authorities will tell you that an SCT system looses
about 30% of its light grasp in internal reflections and loss of contrast.  Flocking is the easiest
way to solve this problem."

Siinä on kuvilla esitetty miltä putki näyttää pelkillä mattamustilla sisuksilla ja sitten sisukset peitettynä hyvin vähän heijastavalla materiaalilla.

Saakohan tuollaista myös Suomesta jostain?

JV

hm:
Moni harrastajan peiliputki ja optinen instrumentti on tuollaisella tavaralla vuorattu. Samettimaista mustaa tarrataustaista heijastuksentappajaa saa askartelu-, mainos- ja somistustarvikkeita myyvistä liikkeistä.

Hannu Määttänen

GaryP:
Tuossahan olikin sitten varmaan ratkaisu myös tuohon minun pähkäilyyn, millä pinnoita alumiinisen putken pinnan. Joskus olen alumiinia maalaillut, ei tahtonut oikein pysyä vaikka oli suositeltua pohjamaalia alla... halpaa sellaista. Mahtoiko olla biltema?  :)

Olenkin sopivasti eräällä asiakkaalla heidän tiloissaan, täällä on valtava määrä erilaisia tekstiilejä. Pyydän palasia ja kokeilen ottaa kameralla tiukkoja heijastekuvia vaikkapa auringonvalossa. Vertailun vuoksi otan vaikka rubinarin vastavalosuojan sisäpinnan.

Kari

dirty:

--- Lainaus käyttäjältä: hm - 15-10-2007, 17:49:00 ---Moni harrastajan peiliputki ja optinen instrumentti on tuollaisella tavaralla vuorattu. Samettimaista mustaa tarrataustaista heijastuksentappajaa saa askartelu-, mainos- ja somistustarvikkeita myyvistä liikkeistä.

--- Lainaus päättyy ---

Tavaran tuotenimi on D-C-fix (musta veluuri) ja löytyy esim. täältä. Kokeiltu on ja tappaa kyllä heijastukset.

Timo Kuhmonen:
Mielenkiintoiselta vaikuttaa... Tällaisella materiiaalilla saattaisi olla omissakin projekteissa käyttöä. Onko kellään käytännön kokemusta em. materiaalista useiden vuosien aikajänteellä ?
-pysyykö liimapinta irtoamatta paikallaan ?
-haprastuuko muovimateriaali ajan saatossa ?
-aiheuttaako lämpotilan muutokset haurastumista materiaaliin ?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta